Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Megőrizni a hibátlan mérleget

2012. november 16. 19:18
Fazekas Nándor blogja a válogatott két Eb-selejtezőjéről és a Veszprém feladatiról, fókuszban a Sävehof elleni BL-csatával.

Legutóbbi jelentkezésemkor két válogatott mérkőzés előtt álltunk, amelyeken én már nem szerepeltem. Gyöngyösre természetesen ennek ellenére is elutaztam, hogy megtekintsem a lettek elleni első Eb-selejtezőt. Furcsa érzés volt, hogy már nem vagyok az együttes tagja, ugyanakkor öröm volt nézni a fiúkat, akik ugyanolyan szellemben és jó kedvvel játszottak, mint legutóbb az olimpián. Nehezen indult a találkozó, de a végén magabiztosan nyertünk.


Fazekas Nándor

Ennél jóval nagyobb feladatnak ígérkezett a hétvégi szlovákiai meccs, amelyre úgy tekintettünk, hogy magyar siker esetén itt akár már a továbbjutás is eldőlhet. Északi szomszédaink nagyon felpörögtek, s vaskos meglepetésre készültek. Az első fordulóban ráadásul remekül játszottak Horvátországban, s csak pár góllal kaptak ki, ezért egy picit tartottam is ettől a találkozótól. Ennek megfelelően végig szoros volt az ütközet, a hajrában azonban a mienk mutatták meg, hogy ott van a helyünk az elitben és idegenben is képesek felülmúlni a szlovákokat. Innentől kezdve pedig már "csak" a kötelezőket kell hozni a csoportban, és kijutunk az Eb-re, ami óriási dolog.

A válogatott program után két fontos bajnoki várt ránk, amelyeken kötelező volt számunkra a négy pont megszerzése. Ennek megfelelőn játszottunk, s a Füredet idegenben, a Tatabányát pedig itthon múltuk felül magabiztosan. Igaz, utóbbiak látszólag már a Szeged elleni találkozóra tartalékoltak, aminek meg is lett az eredménye, hiszen hazai pályán egy pontot elraboltak a legnagyobb honi riválisunktól. Ezzel segítettek nekünk, hiszen abban az esetben, ha mi már nem veszítünk pontot az alapszakaszban, akkor a Tisza-partiak ellen akár egy egygólos győzelem esetén is a tabella élére állunk. Természetesen ez sem lesz egyszerű feladat, de lélektanilag mindenképpen könnyebb lesz így készülni.

Optimális volt számunkra, hogy magyar szinten két erősebb ellenfél ellen készülhettünk a Bajnokok Ligája folytatására, ugyanis elég sok idő eltelt az utolsó, Kiel elleni meccsünk óta a sorozatban. Nagyon nehéz találkozó vár ránk Göteborgban, hiszen a Sävehof a Kiel és a Madrid ellen is megmutatta az erejét. Németországban harmincnégy gólt dobtok, ami óriási teljesítmény, sőt, eggyel többször találtak be az Atlético ellen, akik ellen a két pontot otthon is tartották. Kijelenthető tehát, hogy tekintélyt parancsoló eredményekkel rendelkeznek. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk ellenük. A csapat azonban szeretné megőrizni a százszázalékos teljesítményét, amihez jó játék és persze megfelelő hozzáállás is szükséges.

A héten már nem volt bajnokink, így végig erre a mérkőzésre készültünk. A videó elemzés alapján elmondható, hogy ellenfelünk tipikus svéd kézilabdát nyújt: játékosaik nagyon sokat futnak, a szélsők már a lövések előtt elindulnak, s rengeteg indításgólt szereznek, de kívülről is nagyon jól lőnek. Előbbi miatt biztos, hogy gyorsan vissza kell rendeződnünk.

Nehéz sorozat előtt állunk, hiszen egy hét múlva következik a visszavágó, majd Celjébe utazunk. Már ma este útnak indultunk Budapestre, hiszen holnap nagyon korán indulunk, majd két átszállás után elég későn érkezünk Svédországba. Szeretnénk azonban „belakni” a meccs helyszínét, ezért holnap délután már ott tartunk edzést. Remélem, hogy ennek eredményeként is másnap nagyon jó eredményt tudunk elérni. A találkozót követően hétfőn érkezünk majd haza, kedden pedig már bajnoki vár ránk itthon a Cegléd ellen.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.