Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Most jön az igazán nagy megmérettetés”

2012. november 30. 19:41
A BL-ben hibátlanul menetelő MKB Veszprém sikereinek nyitjáról, a Sävehof elleni kettős győzelemről és a Celje elleni találkozó esélyeiről írt Fazekas Nándor blogjában.

Legutóbb a Sävehof elleni idegenbeli meccs előtt jelentkeztem a blogommal, amely találkozóra az ellenfél korábbi eredményei miatt nagyon komolyan készültünk. Ráadásul a mérkőzés előtt már tudtuk, hogy a Kiel pontokat vesztett Celjében, így tisztában voltunk azzal, hogy ezzel a „kötelező” győzelemmel igen nagy lépést tehetünk a csoportgyőzelem felé.

Utólag elmondható, hogy azon a napon Göteborgban támadásban és védekezésben is minden összejött nekünk. A végeredmény (tízgólos siker) tükrében kívülről nézve akár könnyűnek is tűnhet az összecsapás, de ehhez kellett a csapatom részéről az a példaértékű hozzáállás, amit hatvan percen keresztül bemutatott. Ugyanakkor egyetértek azokkal a svéd véleményekkel, amelyek szerint nincs ekkora különbség a két együttes között.

Hétfőn érünk haza Svédországból, másnap pedig már bajnoki várt ránk a Cegléd ellen. Itt ismét a hozzáállást szeretném kiemelni, amely újra átlendített bennünket a meglehetősen hosszú utazás fáradalmain. Mindannyian tisztában vagyunk ugyanis azzal, hogy csak akkor érhetjük el a céljainkat, hogyha minden edzésen és – a Ceglédet nem megbántva – a viszonylag gyengébb ellenfelek ellen is száz százalékot nyújtunk. Ennek megfelelően mindent megtettünk a magabiztos sikerünkért, majd onnantól kezdve teljes erőbedobással tudtunk készülni a hétvégi visszavágóra.

Nem hagytuk magunkat belelovalni az olyan véleményekbe, amely szerint a kinti tízgólos siker után már csak formalitás a visszavágó. Tisztában voltunk vele, hogy idehaza sokkal nehezebb dolgunk lesz. Ez – főként az első negyedórában – be is igazolódott, amikor is meglehetősen szoros volt a mérkőzés. Örülök, hogy a társaság ebben a helyzetben is tanúbizonyságot tett a tartásáról, s egy fokozattal feljebb kapcsolva, szépen lassan felőrölte az ellenfelet. Így újabb két pontot gyűjtve továbbra is magabiztosan vezetjük a csoportot.

Most jön aztán az igazán nagy megmérettetés, hiszen egy olyan együtteshez látogatunk, amely az elmúlt időszakban bravúrt bravúrra halmoz, s ebből egyre nagyobb önbizalmat merít. Mint ismert, a Celje otthon legyőzte a Kielt, majd a következő körben Németországban is ötvenöt percig remekül tartotta magát. A szlovén bajnokságban pedig nemrég legyőzte a jó erőkből álló Koper gárdáját.

Biztos vagyok benne, hogy rengetegen ki fognak látogatni a Zlatorog Arénába, hiszen a csoportban az első helyezett látogatott a feljövőben lévő alakulathoz. Lékai Máté nyilatkozatát olvastam, amely azt sugallta, hogy a Veszprém ellen esélyük sincs, de Vladan Maticot ismerve, tudom, hogy ő nem éppen így készíti fel tanítványait ellenünk...

Szombaton egy nagyon fiatal, sokat futó csapattal találkozunk, amely már Veszprémben is megmutatta ez erényeit, amikor is negyvenöt percig szorosan ott loholtak a nyakunkban. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, biztos, hogy nem lesz sétagalopp az előttük álló csata, mi viszont továbbra is szeretnénk megőrizni a hibátlan mérlegünket. Ehhez elül, s hátul is maximális teljesítmény szükséges, s ha megvalósítjuk ezt, elégedetten fogunk hazajönni.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.