Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A digitális tv vajon mi? - Zselé megmondja

2008. október 20. 14:30
Kérdések merültek fel több veszprémi lakosban a UPC digitális műsorszolgáltatásával kapcsolatban, amivel minket, képviselőket is megkerestek - tudtuk meg Némedi Lajostól. A félreértéseket tisztázandó a távközlési cég munkatársai hétfőn a városházán osztották meg az új rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat a sajtóval. Megnyugodhatnak az aggodalmaskodók: legnagyobb félelmeik nem válnak valóra, a zselés haj pedig reneszánszát éli.
A csatornakiosztás ugyan bizonyos mértékben megváltozik, de természetesen a helyi televíziók nem tűnnek el. A UPC szóvívője, Hagymási András elmondta, a cég Veszprém és környékén pár hete egymással párhuzamosan működteti a hagyományos, analóg és új, digitális szolgáltatását. Utóbbit egyelőre szűkebb, de jövő hétfőtől teljes kínálattal. Analóg módon, azaz a megszokott koax-kábelen a jövőben legfeljebb 37 csatorna érhető el, a cég teljes, 73 csatornás kínalata módosított szerződéssel, a digitális szolgáltatás keretében böngészhető. Tehát nem kötelező semmiféle módosítás, ha elégedettek vagyunk az eddigi szolgáltatással, azonban a több csatorna mellett többletszolgáltatásokhoz is juthatunk az új rendszerrel. Ha a váltás mellett döntenénk, azt interneten, SMS-ben (10 jegyű ügyfélazonosító elküldése a 1421-es számra) és telefonon (a 06/80/985-300 ingyenes számon) is kezdeményezhetjük. Az új előfizetésünkhöz egy úgynevezett médiaboxot kapunk, amelyre a televíziónkat csatlakoztatja a cég szakembere, és egy új távirányítóval ezen keresztül váltogathatunk az egyes adók és a UPC által nyújtott szolgáltatások (például digitális műsorújság) között. Egy adott gomb megnyomásával a médiabox kikapcsol, és visszatérhetünk az analóg szolgáltatáshoz, amennyiben ezt szeretnénk. Ebben az esetben sem kell a televíziónk korábbi távirányítójához nyúlnunk, megfelelő beállítások esetén a box irányítójával a meglévő televíziókészülékünket is kapcsolgathatjuk. Több TV esetén kiegészítő havi díjért igényelhetünk további boxokat.
A részletes csatornakiosztásról és a digitális csomagok által nyújtott szolgáltatások részleteiről a UPC internetes oldalán a zselés hajú fiatalembertől vagy a cég ügyfélszolgálatán érdeklődhetünk.


Zselé, a UPC arca
vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.