Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Megosztott lesz az ünnep Veszprémben is? / Az MSZP nem vesz rész a központi megemlékezésen

2008. október 22. 14:22
Az MSZP veszprémi elnöksége úgy határozott, nem vesz részt az %6-os forradalom és szabadságharc városi központi megemlékezésén, a Megyeháza téren csütörtök este. Hartmann Ferenc, a párt elnöke közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben azzal indokolja távolmaradásukat, hogy a város vezetése olyan személyt kért fel az ünnepi megemlékezésre, akinek közéleti szerepvállalásai és megnyilatkozásai véleményük szerint nem az összefogásról, nem a demokráciáról és nem az együttes ünneplésről szóltak. A szocialisták tehát külön emlékeznek meg a forradalom hőseiről, mégpedig a Színházkertben álló kopjafánál.

Az elmúlt két évben, Veszprémben megteremtettük a nemzeti ünnepek közös ünneplésének lehetőségét. E lehetőség nem a városvezetés erőfeszítései által jött létre, hanem azért, mert a szocialisták és szabaddemokraták felelősebben fogták fel ellenzéki szerepüket, mint azt a mai többség ellenzéki helyzetben tette. Mi elmentünk azokra a megemlékezésekre, amelyektől a korábbi ellenzék rendre távol tartotta magát. Elmentünk annak ellenére, hogy nem egy alkalommal értek bennünket atrocitások, annak ellenére, hogy az ünnepségeken megfogalmazott gondolatok gyakran idegenek voltak politikai és általános emberi értékrendünktől – írja közleményében Hartmann Ferenc. Az MSZP elnöke külön kiemelte, hogy nem dr. Pap Lajost, a felkért szónokot, hanem a jobboldali városvezetést, s mindenek előtt Debreczenyi János polgármestert hibáztatják a kialakult helyzetért. Hartmann közleményében kijelenti, azt várja a város vezetésétől, polgármesterétől, hogy a jövőben az ünnepek feltételeivel kapcsolatos döntését sokkal felelősebben, nemzeti és városi közösségünk egésze iránt sokkal elkötelezettebben hozza meg. Ha ez így történik, visszatérnek majd a közös megemlékezésekhez.

Füssy Angéla
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.