Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Süllőfesztivál harmadszor is! / -nagy siker volt a Turisztikai Egyesület programja-

2008. október 26. 18:08
Újra csak elmúlt egy balatoni nyár, de a szigligeti Süllőfesztivál sikere és az ide látogató több ezer ember ékes bizonyíték arra, hogy az emberek ősszel is keresik az igényes programokat a magyar tenger partján.
A Szigligeti Turisztikai Egyesület hagyományos szezonzáró rendezvénye a remek szervezésnek és a kiváló hírverésnek köszönhetően országos hírű gasztronómiai fesztivállá nőtte ki magát. A hangsúlyt idén is a gasztronómiára helyezték a szervezők, a helyi vendéglősök ínycsiklandó halételei mellé Szigliget borászai legnemesebb nedűiket kínálták. A remek ételek és italok mellett sokszínű kulturális program várta a nagyérdeműt, kicsik- nagyok egyaránt találtak kedvükre valót. A fellépők közt volt jó néhány már hagyományosnak mondható produkció, akik minden évben nagy sikerrel szerepelnek a fesztiválon, mint a Szigligeti Gyönyvirágok néptánccsoport, Szalai Anna, a kis versmondó, a Kinizsi Táncegyüttes, a Kalimutu Jazz Band, vagy a Szigligeti Táncoló Talpak fergeteges produkciója. A gyerekek körében nagy sikert aratott a kézműves játszóház, valamint Tóth Timi ötletes gyerekműsora. A kétnapos fesztivált a Magma Tűzszínház látványos előadása, valamint a Vitorlás Egyesület különleges lampionos felvonulása zárta.



A kézműves vásár szintén elmaradhatatlan része a rendezvénynek, és szintén a szervezők munkáját dicséri, hogy évről-évre igényesebb és színesebb.

       

Végül a Turisztikai Egyesület nevében köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki bármilyen módon- anyagi támogatással vagy munkájával – hozzájárult az idei fesztivál sikeréhez.

Szalainé Bárány Éva

A rendezvény hivatalos oldala: http://sullofesztival.hu
vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.