Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Sikert és elismerést várnak, szeretet és akarat, amit adnak / – fesztiválra készülnek a hátrányos helyzetű fiatalok –

2008. október 27. 14:02
Fesztiválra készül a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület. Az idén februárban alakult egyesület szeretné elérni, hogy egyre növekvő taglétszámuk megkapja a felzárkózási esélyt. Elnökük, Molnár Ferenc Roland a november 21-22-i fesztivál előkészületeiről hétfőn tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Az alig nyolc hónapja működő egyesület elnöke elmondta, hogy a kezdeti tízzel szemben mára már negyven tagot (köztük sok patronálót) számlálnak. A kezdetektől fogva igyekeztek szélesíteni kapcsolatrendszerüket, s a legtöbb helyen támogatókra is találtak.

Céljaik között szerepel az is, hogy a Veszprémben és a vonzáskörzetben élő hátrányos helyzetű fiataloknak megadják, megkeressék, megmutassák a felzárkózási lehetőséget.



Arról azonban igen nehéz beszélni, ki is számít hátrányos helyzetűnek – mondta Wéber László önkormányzati képviselő –, hiszen más szempontok alapján minősít, kategorizál egy iskola, a családsegítő központ vagy éppen a családotthon. A társadalmi integráció azonban – folytatta Wéber László – a kevesebb eséllyel rendelkezők számára a legfontosabb. Az egyesület ebben a munkában tud segíteni. Gondot okoz az is, hogy a hátrányos helyzetben élő családok sokszor visszahúzódnak, szeméremből vagy álszeméremből nem kerülnek látókörbe. Ha jelentkeznek is, akkor inkább a nyári táborok a népszerűek gyermekeik körében.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület már a tanév kezdetén letette névjegyét: felkeresték a város iskoláit, s azoknak vezetését bevonva ajándékoztak (mintegy négyezer forint értékben) 34 kis- és nagyobb diáknak tanszercsomagot. Ehhez persze kellett a támogatók önzetlen segítsége is.

Az egyesület most egy igazi nagy „dobásra” készül: november 21-22-én fesztivált rendeznek. Az előkészületekbe bevonták Polinszky András és Wéber László képviselőket, de rajtuk kívül még nagyon sokakat, akiktől azt remélik, jelenlétükkel emelni fogják annak fényét.

A „Segítsünk, ahogy csak tudunk” mottójú fesztivál november 21-én ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét egy zászlóátadással (Nagy Jenő országgyűlési képviselő részéről), majd Debreczenyi János polgármester, fővédnök nyitja meg a kétnapos programsorozatot. A köszöntőt pedig az egyesület elnökétől, Molnár Ferenc Rolandtól hallhatják.  

Az első napon megyeházi vetélkedő, egészségügyi előadás (VMK), kiállítás (megyeháza) várja az érdeklődőket, majd a délután folyamán látványos gálaműsor szórakoztatja a kicsiket, nagyokat. Már eddig is számos iskola, csoport jelezte fellépési szándékát, de már most bizonyos, hogy lesz tánc, zene, eljönnek a Szilágyi iskola cserkészei stb.

A fesztivál második napján jótékonysági bál lesz a Pannon Egyetem aulájában.    

Molnár Ferenc Roland elmondta, hogy 3-400 embert várnak, s az ötezer forintos belépők árából egy későbbi jótékonysági rendezvényt kívánnak támogatni.

A fesztivál számos védnöke mellett díszvendégei is lesznek Bernáth Ildikó, Nagy Jenő és Pál Béla országgyűlési képviselők személyében a bálnak. A zenét a Rulett együttes szolgáltatja.  

Zatkalik András
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.