Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

4 mobilod-e van?

2008. október 28. 10:53
A három jelenlegi mobilszolgáltató mintha megegyezett volna: évek óta nem csökkennek jelentősen a perc és SMS-díjak, továbbá a rövid szöveges üzenetek ára eleve irreálisan magas, hiszen a 160 betűért közel annyit fizetünk, mint egy percnyi beszélgetésért. A status quon változtathat a hamarosan színre lépő negyedik mobilszolgáltató.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) meghirdette az évek óta a spájzban porosodó negyedik frekvenciát, indulhat tehát a verseny az olcsó telefónia szolgáltatásért. Ugyanakkor felmerül a kérdés: elbír-e ennyi szolgáltatót a hazai kereslet? A meglévő cégek természetesen úgy gondolják, nem, ugyanakkor vannak hasonló méretű országok, ahol 5-6 szolgáltató közül választhat a fogyasztó.
Az NHH által meghirdetett új mobilfrekvencia megszerzéséért az Externet a Telekom 4 Magyarországgal közösen indul DreamCom néven. Az utóbbi hónapok során egyértelművé vált, hogy kereskedelmi alapon nem jöhet létre a piacon virtuális mobilszolgáltató - mondja a cég képviselője -, ezért a verseny élénkítésének egyetlen módja egy új operátor megjelenése. A virtuális szolgáltatás azt jelenthetné, hogy a meglévő hálózatok szabad kapacitását vásárolja fel és "osztja szét" ügyfelei között a negyedik szereplő, erre a megoldásra azonban a hazai 3 szolgáltató nem nyitott. Ez a módszer ugyanakkor több külföldi országban működik, többek között a Tesco is nyújt ilyen módon gazdaságos percdíjakat egyes országokban. A jelenlegi mobil operátorok szinte befagyasztották a piacot - folytatja az Externet képviselője -, az árak alig-alig csökkennek, kialakult egyfajta status quo. Itt az ideje kicsit izgalmasabbá tenni a versenyt.
vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.