Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Újra kapcsolatot keres Halle Veszprémmel / A hulladékfeldolgozás terén jöhetnek jó ötletek

2008. október 28. 14:07
Több mint 18 évvel ezelőtt szakadt meg a kapcsolat Veszprém és régi testvérvárosa, a németországi Halle között. Eva Szabados polgármesterasszony kezdeményezésére, most feléledhet a régi jó barátság. Czaun János alpolgármester szerint a hulladékfeldolgozásban épp jókor jött a minta, hiszen a Királyszetistvánra tervezett depónia működtetése terén még hasznosak lehetnek a jó ötletek.

Több levélváltás után választották ki az első időpontot és együttműködés lehetséges területét a két város vezetői. November közepén Halle polgármestere Eva Szabados férjével együtt érkezik majd hozzánk. A látogatás során szemügyre veszik új hulladéklerakónk kijelölt területét is Királyszentistvánon. Már csak azért is ez a kapcsolódási pont a két város között, mert Halle mellett, Halle-Lochauban van Európa legnagyobb ilyen lerakója.  A gratzi depónia után tehát egy újabb jól működő rendszerrel ismerkedhetnek meg a szakemberek.


Bár a terveink már készen vannak, és pontosan tudjuk, hogy milyen rendszert szeretnénk kiépíteni a megyében, előttünk áll még az üzemeltetés problémája – mondta a Vehírnek Czaun János, a hulladéktársulás elnöke. Majd hozzátette, más működő rendszerek jó példát adhatnak arra, hogy egy ilyen kaliberű hulladékgazdálkodási szisztémát a megvalósításon túl, hogyan lehet gazdaságosan működtetni, üzemeltetni a jövőben.

 
Füssy Angéla
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.