Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
17°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
17°C

Élcsapat érkezik a futsalosokhoz

2013. január 18. 18:37
Bő egy hónap szünet folytatódnak az élvonalbeli küzdelmek a veszprémi futsalcsapat számára, amely hétfőn (18:30) a tabella negyedik helyén álló Gödöllőt fogadja.

– Remekül sikerült kihasználtunk az elmúlt időszakot – szögezte le Németh Gábor, aki az ünnepek között is vezényelt edzést tanítványainak. A gárda aztán az új év első hétvégéjén a németországi Passauban vett részt egy tornán, ahol a második helyet sikerült megszerezni. – A viadalt nem a sportág szabályai szerint játszották, de kiválóan beleillett a felkészülésünkbe és remek csapatépítő programnak bizonyult. Az elmúlt két hétben pedig gőzerővel készültünk a következő bajnokinkra, illetve a további küzdelmekre – tekintett vissza az újonc FCV vezetőedzője.


Németh Gábor (a kép bal oldalán)

Az év első találkozóján az NB I egyik élcsapata, a Gödöllő érkezik a megyeszékhelyre, amely október közepén simán (5:1) verte a mieinket. Az „odavágóval” kapcsolatban a tréner megjegyezte: ekkor nyújtották az idény leggyengébb teljesítményét.

Az alapszakaszból még öt meccse van hátra a bakonyiaknak, akiknek lényegében már csak matematika esélye maradt a felsőházba jutásra is van. Azt Németh Gábor is elismerte, hogy ehhez óriási szerencse szükségeltetne, így fő célként a bennmaradást tűzték ki.

– Az elmúlt fordulók nem úgy alakultak, ahogy terveztük, de innentől csak előre tekintünk és magunkkal foglalkozunk. Nagyon bizakodó vagyok, hiszen jól felkészültünk a Gödöllő ellen is. Ugyanakkor nagyon tiszteljük ellenfelünket, hiszen óriási rutinnal rendelkeznek, így egyáltalán nem ígérkezik egyszerűnek a feladatunk. Mi azonban a bennmaradásért harcolunk, s ebben a helyzetben nem szabad nézni, hogy ki az ellenfél, mindenki ellen maximálisan kell küzdeni. Remélem, hogy ebbéli törekvéseinket látni fogja a közönségünk is – húzta alá a szakember.


Tatai (balra) a Haladás ellen mesterhármassal debütált

Az FCV decemberben – Leitold Tamás és Tatai József személyében – két nagypályás ásszal erősítette meg keretét.

– Két meghatározó játékos érkezett hozzánk. Az a feladatunk, hogy folyamatosan beépítsük őket a csapatba, amit megkönnyít, hogy mindketten maximális odafigyeléssel végzik az edzéseket. Már most is, de főként hosszú távon a csapat hasznára tudnak lenni. Ehhez sokat kell együtt dolgozniuk az alakulattal, az azonban előnyt jelentett számukra a beilleszkedésnél, hogy ismerősök közé érkeztek. A tudásuk pedig arra predesztinálja őket, hogy húzóemberekké váljanak.

Futsal NB I, 17. forduló:
Január 21. (hétfő) 18:30
1. Futsal Club Veszprém–Gödöllői Bikák
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.