Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Pihenés, felkészülés, vb – Nándi legújabb blogja

2013. január 19. 12:42
Fazekas Nándor naplója a bajnoki szünet miatti pihenőről, a veszprémi felkészülésről és a válogatott világbajnoki szerepléséről.

December 19-én játszottuk le az utolsó bajnoki mérkőzésünket, s most a hét elején január 14-én kezdtük el újra a felkészülést. Ez huszonöt nap pihenő, amire felnőtt, profi pályafutásom alatt talán még nyáron sem került sor soha. A pihenés alatt természetesen nem a semmittevést kell érteni, hiszen a Mester utasításait betartva ez idő alatt is végeztünk egyéni feladatokat.


Fazekas Nándor

Ettől függetlenül természetesen módom nyílt olyan programokat is beiktatni, amelyekre az elmúlt években kevesebb lehetőségem adódott. Így például haza tudtam utazni Kecskemétre és a feleségem családját is meg tudtuk látogatni Ausztriában. Nemrég pedig az egész családdal elutaztunk síelni. Igaz, én a sérülésveszélytől tartva nem húztam síbakancsot, de tudtam szánkózni, hóembert építeni a legkisebb fiammal, tehát mindannyian így is nagyon jól éreztük magunkat. Őszintén szólva rám is fért ez a hosszabb pihenő, hiszen az olimpia felkészülés miatt a nyári szabadság nagyon rövidre nyúlt.

A hét elején elkezdtük a felkészülést Veszprémben. A légiósaink is megérkeztek, így elég nagy létszámban tudunk együtt dolgozni a fiatalokkal kiegészülve. A Mester – remek hangulatban – hosszú edzéseket vezényel nekünk. Erre szükségünk is van, hiszen függetlenül attól, hogy becsülettel elvégeztük az egyéni munkát, fizikálisan azért lett némi lemaradásunk. A hétvégén már edzőmeccset játszunk a Füreddel, jövő héten pedig a Vác érkezik hozzánk. Gőzerővel készülünk, hiszen februárban nagyon nagy feladatok várnak ránk.

Még mindig furcsa nekem, hogy a televízióból követem a válogatott eseményeket, de a negatív érzéseim folyamatosan halványodnak. Az pedig, amikor esténként az egész családdal leülünk a tv elé nézni a meccseket – egyik fiam az egyik térdemen, a másik a másikon – megfizethetetlen élmény. Teljesen azért én sem szakadtam el a srácoktól, a meccsek után Lacikának mindig küldök egy-egy SMS-t, amiben kifejezem a gratulációimat vagy a jókívánságaimat a tejes csapatnak.

Ami magát a világbajnokságot, illetve a fiúk szereplését illeti elmondható, hogy a kötelező győzelmeket eddig hozták. Azt gondolom, hogy a papíron erősebb ellenfelek ellen is lett volna esélyünk, csak a fiúknak is el kellene hinni, hogy képesek erre. A két vereség ellenére sincs probléma, hiszen ez a csapat már többször bizonyította, hogy az igazán fontos, ki-ki mérkőzéseken képes a kimagasló teljesítményre. Biztos vagyok benne, hogy ez a hétfői nyolcaddöntőben is így lesz. Úgy vélem, hogy ott vagy a lengyelekkel vagy a szerbekkel találkozunk. Utóbbi talán ideálisabb ellenfél lenne számunkra, hiszen őket jól ismerjük, s az utóbbi időben pozitív ellenük a mérlegünk. Onnantól pedig már bármi bekövetkezhet, hiszen eddig is rengeteg meglepetés született a spanyolországi tornán.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.