Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

Menekülés a győzelembe

2013. február 2. 11:34
Újabb nagyon fontos mérkőzés vár a futsalosokra, akik hétfőn (18:30) az idegenben már legyőzött Debrecent fogadják az NB I-ben.

Mint arról beszámoltunk, az 1. Futsal Club Veszprém a hét elején súlyos vereséget szenvedett az Üllő FC Cső-Montage otthonában. A tizenegy csapatos mezőny kilencedik helyén álló FCV hátránya így négy pontra nőtt a közvetlen rivális mögött.


Újabb kihívás előtt Marosvölgyiék

– Az ellenfél egy sebességi fokozattal gyorsabban játszott nálunk, valósággal átrohant rajtunk. Mi ezzel szemben enerváltan, szétesőn futballoztunk, mint ha nem is egy csapat lettünk volna – kezdte önkritikusan a visszatekintést Németh Gábor. – Fejben nem tudtuk felvenni a versenyt, futottunk az eredmény után, amikor pedig talpra álltunk, buta gólokat kaptunk. Ugyan kétszer is visszakapaszkodtunk a meccsbe, de ilyen arányban is teljesen megérdemelten maradtunk alul – folytatta a veszprémiek vezetőedzője, majd hozzátette: a héten elsősorban mentálisan próbálták rendbe tenni a játékosokat.

Két körrel az alapszakasz vége előtt az a Debrecen érkezik a Március 15. utcai sportcsarnokba, amelyet az NB I-ben először sikerült két vállra fektetni, s amely egy ponttal a mieink mögött ál a tabellán.

– Valóban, ott nyertünk először, emiatt sem lehet görcsös a társaság, de ez nem jelenti azt, hogy hétfőn könnyű dolgunk lenne. Természetesen az is fontos, hogy ismét egy közvetlen riválissal találkozunk, ám ugyanúgy készülünk, mintha egy élcsapat érkezne. Nekünk már nem szabad nézni, hogy ki az ellenfél, hanem pontokat gyűjteni ahhoz, hogy bennmaradjunk. Szeretnénk átgázolni a debreceniken, mert a mostani helyzetünkben egész egyszerűen nincs más választásunk. A saját játékunkat kell hozni, amit edzésről edzésre gyakorlunk, s amit már jó pár meccsen nyújtottunk. Ha ez megvalósul, bárki ellen van esélyünk – húzta alá a szakember.

A tréner megjegyezte, hogy az elmúlt fordulókban a szerencsével is rendre hadilábon álltak. Tanítványainak pedig azt sulykolta: rengeteg kell dolgozni annak érdekében, hogy ez a folyamat megforduljon, s a kritikus pillanatokban Fortuna őket fogadja a kegyeibe. Azonban ha beérik a munka gyümölcse, jönni fognak a pontok, győzelmek is.

Futsal NB I, 20. forduló:
Február 4. (hétfő) 18:30
1. Futsal Club Veszprém–Debreceni EAC
Március 15. utcai sportcsarnok

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.