Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
16°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
16°C

Az Eb-selejtezőkre készül és a veszprémieket is figyeli

2013. február 7. 21:35
Nagyon fontos a szlovének elleni felkészülési futsalmeccs – nyilatkozta Frank Tamás szövetségi edző, s elmondta: a veszprémiek előtt is nyitva áll a válogatott kapuja

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar férfi futsal-válogatott február 12-én (kedden) 18 órától Szlovénia legjobbjait fogadja a Március 15. utcai sportcsarnokban. A találkozó apropójából Frank Tamás szövetségi edzővel beszélgettünk.

– Milyen részcélt szolgál a Szlovénia elleni páros találkozó az Eb-selejtezőre való felkészülésben?
– A keret nemrég találkozott a móri edzőtáborban, majd az ETO-val vívtunk egy edzőmeccset. Most egy újabb fontos állomás vár ránk, hiszen már régóta nem szerepeltünk „klasszikus” nemzetközi meccsen. Szlovénia válogatottja igencsak jó erőkből áll, az Eb-selejtezős ellenfeleinkhez hasonló stílusban és harcmodorban futsalozik, így nagyon jó erőfelmérő lesz számunkra a két találkozó. Nálunk egy fokkal előrébb tartó válogatottról beszélünk, de ettől függetlenül szeretnénk jó meccseket játszani velük, amelyek majd képet adnak arról, hogy milyen esélyekkel vágunk neki a kontinenstorna selejtezőinek.


Frak Tamás (jobbra) - fotók: mlsz.hu

– Melyek a felkészülés főbb állomásai az olaszországi tornáig?
– A páros meccs után a keret februárban már nem találkozik, a következő hónapban azonban besűrűsödik a programunk. Március 13-15-ig tartunk egy edzésekből, zárt kapus meccsből álló összetartást. Azt követő héten pedig a horvátokkal találkozunk szintén kétszer, majd elutazunk Olaszországa. Ebből is látszik, hogy nagyon fontos a szlovének elleni két csata, mert kevés alkalmunk adódik együtt készülni. Az ősz nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, az ETO remek szereplése – ami természetesen pozitívum – miatt rengeteg elfoglaltsága akadt a játékosoknak, így számos meccset kellett halasztani, pótolni. A keret szinte egyszer sem tudott együtt készülni, ezért ezt az előttünk álló rövid időt kell kihasználni a minél sikeresebb felkészüléshez.

– Mi a célkitűzés az Eb-selejtezőben?
– A továbbjutást érő első két hely megszerzése a célunk, úgy érzem, hogy versenyben is lehetünk érte. A házigazda olasz válogatott kiemelkedik a négyesből, valószínűsíthető, hogy ők fogják megszerezni a csoportelsőséget. A finnekkel és Montenegró válogatottjával pedig nagyjából egy szinten vagyunk, ellenük várhatóan ki-ki meccsek várnak ránk. Szinte teljesen egyforma játéktudású és felkészültségű csapatok fognak találkozni, vélhetően a pillanatnyi jobb forma fog dönteni. A vb-selejtezőkön a lett és a kazah együttessel is meg tudtunk birkózni, remélem, hogy most is így lesz, s legalább a rájátszást ki tudjuk harcolni.

– Hogyan fogadta a veszprémiek feltűnését a honi futsal-térképen?
– Figyelemmel kísérem a veszprémieket, tavaly a másodosztályban az Aramis II ellen személyesen is láttam őket. Szimpatikus, jó futballistákból álló csapatot ismertem meg. Nagyon örülök, hogyha ilyen szellemiségű együttesek jutnak fel az élvonalba. A játékosállomány jó, látszik, hogy foglalkoznak a sportággal, s próbálnak előrelépni. Nyilván nem egy év alatt fog beérni a munkájuk, mert azt látni kell, hogy az NB I és az NB II között nagy a különbség. Abszolút pozitívan fogadtam a veszprémi feljutást, s bízom benne, hogy stabilizálják a helyüket az élvonalban. Természetesen a fentiek is szerepet játszottak abban, hogy kedden Önöknél lépünk pályára.

– Lehet esélye egy veszprémi játékosnak arra, hogy felhívja magára az Ön figyelmét?
– Az élvonalban szinte az összes meccset hétfőn este rendezik, így természetesen nem tudok mindenhol ott lenni, de videofelvételeken már többször láttam a veszprémi csapatot is. Nagyjából képben vagyok a játékosállományukat illetően. Azt gondolom, hogy van olyan játékosuk, aki – ha a csapata és ő maga is úgy fejlődik – egy-két év múlva elérheti akár a válogatott kerettagság szintjét is.

Célkeresztben a 2014-es belgiumi Eb

Nemzeti csapatunk március 27-30-ig Olaszországban szerepel Eb-selejtező tornán, ahol a házigazda mellett a finnekkel és a franciákat előselejtezőben búcsúztató Montenegróval találkozik. A négyesből a csoportelső egyenes ágon jut ki a jövő februári belgiumi kontinenstornára. A csoportok második helyezettjei, és a legjobb harmadik pótselejtezőn vesznek rész.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.