Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

„Megrendített minket Csárli távozása”

2013. február 8. 13:43
A veszprémi kézilabdacsapatban immáron rangidős Fazekas Nándor blogja a barát és csapattárs, Carlos Perez váratlan távozásáról és a Constanta elleni BL-meccs esélyeiről.

A fiúk teljesítették a célkitűzést

Legutóbbi írásomkor még javában zajlott a spanyolországi világbajnokság, amely az óta lezárult, én pedig most értékelem röviden a látottakat. Úgy gondolom, hogy a fiúk teljesítették a minimális célkitűzést, a csoportküzdelmek után egy jó lengyel csapatot legyőzve bejutottak a legjobb nyolcba. Ahogy az elmúlt években mi is minden alkalommal, a fiúk most is nagyon szerettek volna felállni a dobogóra, ez azonban sajnos most sem valósult meg. A nemzeti csapat azonban továbbra is a világ legjobb csapatai közé tartozik, ami véleményem szerint elismerésre méltó.


Fazekas Nándor

A válogatottnál szereplő fiúknak nagyon kevés ideje volt a regenerálódásra, hiszen hazatérésük után két nappal már Tatán játszottunk kupameccset. Mindenki tudta, hogy a másodosztályú csapat ellen kötelező a továbbjutás, de a meccset ennek ellenére természetesen le kellett játszani, s tovább is kellett lépni.

Nem szeretnénk lerombolni azt, amit felépítettünk

Összességében elmondható, hogy a csapat remek hangulatban kezdte el a közös munkát. Tudtuk, hogy nagyon komolyan kell venni a felkészülést, hiszen kevés időnk volt az első Bajnokok Ligája találkozóig. Másfél hónapot távol voltunk egymástól, ami valamilyen szinten – mind szerkezetileg, mind fejben – szétszedte a csapatot. Idő és sok-sok edzés kell, hogy utolérjük magunkat.

Ez a Füred elleni bajnokin meg is látszott, hiszen nem működött megfelelően a gépezet, nem volt meg az az összeszokottság, amely a szünet előtt jellemzett bennünket. Nagyon sokat gyakoroltunk, mindenki nagyon komolyan veszi a munkát, hiszen nem szeretnénk lerombolni azt, amit ősszel nagyon nehezen felépítettünk.

Hazai pályán nem fér bele egy botlás sem

Holnap már BL-meccs vár ránk a Constanta ellen. Abból a szempontból előnyben vannak a románok, hogy nekik nem szerepelt válogatott játékosuk a vb-n, s végig együtt tudtak készülni. Ráadásul az elmúlt időszakban egyre jobb játékot nyújtottak. A Madridtól otthon és idegenben is nagyon szoros eredménnyel kaptak ki, a Sävehofot pedig nagyon csúnyán, tízzel verték otthon. Friss meccsüket nem láttuk, de elmondható, hogy egyre nagyobb erőt képviselnek.

Hazai pályán sem lesz egyszerű ellenük. A Veszprém azonban olyan álmokat szövöget, amelyben hazai pályán nem fér bele egy botlás sem. Csodálatos közönségünk bíztatása mellett nem szabad, hogy gondot okozzon a Contanta legyőzése, de ehhez szászázalékos koncentráció kell a játék minden elemében.

Megrendített minket Csárli távozása

Csárliról a legnehezebb írnom, hiszen egy olyan társ távozik tőlünk, akit mindenki nagyon szeret, s akit mindenki az egyik legjobb barátjának tart. Amellett, hogy extraklasszis, s hogy tizenhat év után távozik, emberileg is óriási veszteség a távozása. Hirtelen egyik pillanatról a másikra elmegy, ami megrendített minket, s nagyon rosszul esett nekünk.

Azonban azt gondolom, hogy ezt a döntést ő százszor végiggondolta, s a legjobb tudása szerint cselekedett. Ő se fiatal már, s el kell fogadnunk az érveit. Tizenhat év után lehet, hogy már nem volt a régi a motivációja, de biztos vagyok benne, hogy egy másik csapatban ezt 41 évesen is újra fel tudja éleszteni. Az alkatából kiindulva biztos vagyok benne, hogy egy-két évet még simán le tud húzni Katarban.


Isten Veled, barátom!

Csak a legjobbakat tudom neki kívánni, remélem, hogy sokszor visszatér Magyarországra, hiszen nagyon jó vele beszélgetni, bohóckodni. Főleg nekem, aki hosszú éveken át a válogatottban és a klubban is mindig egy szobában voltam vele az utazások alkalmával. Iváncsik Gerivel mi vagyunk azok, akik a legtöbb időt töltöttük vele, én már akkor is itt voltam, amikor ő megérkezett Kubából.

Nagyon hirtelen történt minden, egyik nap megjött, majd ment is vissza, így igazi búcsú bulit sem tudtunk tartani. Csárli azt szeretné, hogy ezt majd nyáron pótoljuk, hiszen nekünk is sűrű a programunk, s neki is gyorsan kellett visszamenni.

Zárásként egy mondat a családomról: Gergő fiam nemrégiben Debrecenben szerepelt az Éles Kézilabda iskolával, ahol a 2003-as korosztállyal megnyerték a Főnix-kupát. Nagyon büszke vagyok rá, mert nagyon jól játszott minden meccsen.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.