Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

Szlovén siker a sportágtörténeti meccsen

2013. február 12. 20:59
A magyar férfi futsal-válogatott 4–2-re kikapott Szlovéniától a Veszprémben rendezett felkészülési mérkőzésen. Képgaléria, videó!

Először adott otthont válogatott futsal-mérkőzésnek városunk. Ennek megfelelően csaknem teljesen megtelt a Március 15. utcai sportcsarnok, ahol az Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott kedd este Szlovénia legjobbjait fogadta.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Frank Tamás szövetségi edző a vehir.hu-nak adott múlt heti interjújában elmondta: az ellenfél igencsak jó erőkből áll, s a selejtezős riválisokhoz hasonló stílusban és harcmodorban futsalozik.

A mérkőzésen látottak igazolták a szakember szavait. Noha a 6. percben a mieink szereztek vezetést a 75. válogatott fellépését ünneplő Trencsényi révén, egy perccel később már vendég előnyt mutatott az eredményjelző. A szlovének a teljes játékrészt uralták, gyorsabban, erőszakosabban és pontosabban futsaloztak. Mezőnyfölényük a 12. percben újabb góllá érett, a folytatásban pedig Balázs kapus bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne nőjön tovább a különbség.

Nagy Tamás öngóljával két perccel a térfélcsere után már 1–4-et mutatott az eredményjelző. A szerencsétlen megmozdulást követően azonban új mérkőzés kezdődött: nyugati szomszédaink látványosan visszavettek az iramból, ezt kihasználva a magyar együttes pedig egyértelműen átvette az irányítást. Rábl 26. minutumban szerzett szépítő találata után úgy tűnt, hogy tovább faragható a hátrány. Az utolsó negyedórában azonban hiába szögezte ellenfelét a saját térfeléhez a Frank-csapat, újabb gólt már öt a négy ellen (a kapus lehozatalával) sem sikerült begyötörni.

Szerdán Székesfehérváron vághat vissza a nemzeti csapat, amely a március végi Eb-selejtező előtt még Horvátországgal játszik szintén páros mérkőzést. Az olaszországi tornán a házigazda mellett Montenegró és Finnország vár a mieinkre. A csoportgyőztes azonnal kijut a 2014-es belgiumi kontinenstornára, a másodikak pedig további rájátszás során vívhatják ki a szereplést.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Magyarország–Szlovénia 2–4 (1–3)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző.
Magyarország: Balázs – Németh P, Lódi, Harnich, Dróth. Csere: Trencsényi, Rábl, Szécsi, Nagy T., Lovas, Frank, Hegyesi, Vidák. Szövetségi edző: Frank Tamás.
Szlovénia: Puskar – Fetic, Cujec, Osredkar, Melink. Csere: Vrhovec, Drobne, Kroflic. Szövetségi kapitány: Andrej Dobovicnik.
Gólszerzők: Trencsényi (6.), Rábl (26.), ill. Cujec (6.), Osredkar (7.), Melink (12.), Nagy T. (26. – öngól).

Megérdemelt verség

– Úgy érzem, hogy az első félidőben nem koncentráltunk kellőképpen, nagyon sok hibával játszottunk támadásban és védekezésben is. Ez határozta meg a mérkőzés végkimenetelét, hiszen a második játékrészben már hiába domináltunk, összességében megérdemelten kaptunk ki – nyilatkozott portálunknak Frank Tamás a lefújást követően.


A videó forrása: mlsz.hu

Galéria
Magyarország – Szlovénia (2-4) – válogatott felkészülési mérkőzés
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.