Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Jelentős változások a focistáknál

2013. február 22. 20:24 // Forrás: veszpremfc.hu
A téli szünetben tízen távoztak, s kilencen érkeztek az edzőváltáson is átesett NB II-es Veszprém FC-hez.

Lezárult az átigazolási időszak a magyar labdarúgó-bajnokságokban. A veszpremfc.hu összegezte, hogy milyen változások történtek a megyeszékhely együttesénél.

A női labdarúgó válogatott szövetségi kapitányának kinevezett Vágó Attila nem tudta a továbbiakban vállalni a csapat irányítását, így közös megegyezéssel távozott a Veszprém FC vezetőedzői posztjáról. Helyére Nagy Tamás lett kinevezve vezetőedzőnek, aki korábban a Pécs a Sopron és a Ferencváros csapatát is irányította.

A távozó játékosok listája a kapusokkal kezdődik: fegyelmi vétség miatt mindhárom hálóőr távozott, így került Kiss Máté vissza Paksra, Tarczy Pál kölcsönbe Soroksárra, míg Kádár Balázs Balatonfüredre.

Szintén a fent említett fegyelmi vétség miatt került el a csapattól Makrai László, aki Cegléden folytatja pályafutását, Tarczyhoz hasonlóan kölcsönben. Eugene Fomumboddal a sorozatos fegyelemi vétségek miatt azonnal szerződést bontott a klub.

Leitold Tamás a továbbiakban nem tudta vállalni a folyamatos edzésre járást munkahelyi elfoglaltsági miatt, így a klub nem gördített akadályt távozása elé, aki kölcsönben Balatonalmádiban szerepel a tavasszal. Szintén a Balaton parti egyesületben folytatja pályafutását Varga Tamás.

Burcsik Martin a több játéklehetőség reményében az NB III-as Balatonfüred csapatához igazolt. Vágó Levente február 1-jével – közös megegyezéssel – távozott a szintén másodosztályú Zalaegerszeghez.

A csapatunkhoz érkezett Kovács Attila kapus, aki tapasztalatával mindenképpen segítheti együttesünket. Kovács korábban a Paks csapatkapitánya is volt és kilencvenkét alkalommal szerepelt az első osztályban. Mellette két fiatal kapus erősíti a mieink keretét: Dániel Csaba többszörös korosztályos válogatott, a jövő nagy tehetségének tartják, a Ferencvárost hagyta el klubunk kedvéért. Schmidmajer Ádám (VFC USE/) a veszprémi U19-es csapat hálóőre, az őszi szezonban mutatott látványos fejlődése miatt került fel a felnőtt csapathoz.

A hátvédsorba két középső védő érkezett: a felvidéki Radványi Dávid korábban a Vasas és a Nyíregyháza labdarúgója volt Magyarországon, három alkalommal az első osztályban is szerepelt. Tóth Ferencet az MTK adta kölcsön erre a félévre együttesünknek. Tóth – Dániel Csabához hasonlóan – többszörös utánpótlás válogatott labdarúgó.

Középpályára az erdélyi Berde István érkezett, aki a Győr mellett Gyirmóton és BKV-Előre csapatában szerepelt korábban. Három alkalommal az NB I-ben is pályára lépett a középpálya közepén bevethető játékos.

Ihász Patrik korábban is a csapat tagja volt, de most a VFC USE-ból átigazolt a VFC felnőtt csapatába. Patrik az ősszel kevesebb lehetőséget kapott betegsége miatt, reményei szerint tavasszal többször tud a csapat segítségére lenni. Meiczinger Bence a Győri ETO-ból igazolt vissza a VFC USE-ba. Kettős játékengedéllyel ő is szerepel a VFC felnőtt keretében, így Nagy Tamás rá is számíthat a tavasszal.

A VFC a Pét elleni pénteki edzőmérkőzésen még tesztelt egy szabadon igazolható játékost, vele lehet majd teljes a tavaszi keret.

vehir.hu
további cikkek
Vármegyei foci: pénteken rendezik a teljes fordulót az élvonalban vármegyei foci Vármegyei foci: pénteken rendezik a teljes fordulót az élvonalban Tihany–Fűzfő és Úrkút–Sümeg rangadókkal folytatódik a Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A húsvéti ünnep miatt a 21. forduló valamennyi mérkőzését pénteken játsszák. ma 5:02 Szoboszlai: az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyertünk magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai: az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyertünk Szoboszlai Dominik, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint kedd este az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül meg tudták nyerni a Koszovó elleni barátságos mérkőzést a telt házas Puskás Arénában. tegnap 7:47 Újabb győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat magyar labdarúgó-válogatott Újabb győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. 2024. március 26. 21:03 Magyar-koszovói: telt ház lesz a Puskás Arénában magyar labdarúgó-válogatott Magyar-koszovói: telt ház lesz a Puskás Arénában Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. 2024. március 26. 11:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.