Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C

A gyermeknek a családban van a legjobb helye

2013. március 4. 20:34
A nevelőszülői hivatást népszerűsítő konferenciasorozatot indított az ÁGOTA alapítvány. A szervezet hétfőn az Érseki Hittudományi Főiskolán tartotta meg veszprémi programját.

Pintér Judit, a Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetője a konferencia utáni sajtótájékoztatón elmondta, a kormány igyekszik elérni, hogy minél több gyermek kerüljön családokba államilag fenntartott otthonok helyett. Elhangzott, azok a gyermekek, akik családban nevelkedtek fel lényegesen kiegyensúlyozottabbak lesznek.

Talabér Márta országgyűlési képviselő közölte, a nevelőszülőség foglalkozási jogviszonnyá vált. Megtudhattuk, megpróbálnak minél több embert örökbefogadásra bírni és elérni azt, hogy a 12 évesnél fiatalabb gyermekek közül mindenki nevelőcsaládokhoz kerülhessen intézmények helyett.

Jungvert Valéria, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója kiemelte, a nevelőszülők támogatást kapnak, mivel fontos, hogy otthon maradjanak a befogadott gyerekekkel. Hozzátette, cél, hogy a családoknál legfeljebb 1-2 gyermeket helyezzenek el, hiszen fontos, hogy a nevelőknek ne osszák meg túlságosan a figyelmét.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere elmondta, támogatni kell a gyermekeseket, hiszen minden ilyen lépéssel a jövő generációjának teszünk jót.

Horváthné Horváth Andrea, a konferencián is felszólaló nevelőszülő közölte, nekik az a fontos, hogy a gyerekek sorsa végül rendeződjön. Hozzátette, reméli, a kormány intézkedései majd ezt segítik majd elő.

Kothenz János, az ÁGOTA alapítvány elnöke elmondta, a konferenciasorozat mellett a médiát is felhasználják a nevelőszülői hivatás népszerűsítésére. Reményeik szerint a családba fogadások száma a kampányuk hatására növekedni kezd - jelentette ki.

Horák János
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. ma 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. ma 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. ma 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. ma 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.