2021. március 8.
//
Zoltán névnap

Jótékony mozgás

2008. április 18. 16:59
Sportdélutánunkat az egymást elfogadás jegyében tartjuk - mondta Bernáth Ildikó országgyűlési képviselő,a Kozmutza Flóra Alapítvány elnöke. Immáron negyedik alkaommal rendezték meg az ügyességi játékokat, ahol minden veszprémi általános iskola képviseltette magát. A rendezvény védnöke dr. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő és Debreczenyi János polgármester volt.
A több mint 400 általános iskolás gyermek a bemelegítő aerobik után ügyességi gyakorlatokkal mérte össze tudását. A rendezvény egyik fő célja a sportos jókedv, másik pedig az volt, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek együtt sportolhassanak egészséges társaikkal. Először a felső tagozatosok, majd az alsósok mérték össze tudásukat. Az esemény valóban elérte célját, olimpiai szellemiségben zajlott, hiszen nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos, fogalmazott Bernáth Ildikó. A szervezők 5 fődíjat osztottak ki: öt kerékpárt, amelyeket a gyermekek sorsoltak ki. A litéri Piros család gyermeke is kerékpár jutalomban részeszült, ugyanis az ő hozzátartozói voltak jelen a legnagyobb számban, hét családtag drukkolt a helyszínen. Ezenkívül a bőkezű támogatóknak köszönhetően számos sporteszköz, teniszütő, kekékpár-sisak, térdvédő talált gazdára. Az Alapítvány elnök asszonya már most nekilátott a jövő évi sportnap szervezéséhez, ígéri, jövőre még több meglepetés lesz.
Beke G. László

További cikkek

Magyarországra jön Ferenc pápa
Magyarországra jön Ferenc pápa
Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i záró szentmiséjén - közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn.
Meghaladta az egymilliót a beoltottak száma
Meghaladta az egymilliót a beoltottak száma
Meghaladta az egymilliót a koronavírus ellen beoltottak száma Magyarországon -mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.
Újabb történelmi lelet került elő a 8-as út építkezésénél
Újabb történelmi lelet került elő a 8-as út építkezésénél
Nemrég 7. századbeli avar kori temetőt tártak fel a 8-as út építkezésénél, legutóbb pedig egy mostanáig ismeretlen II. világháborús lövészárokra bukkantak, amelyben egy szovjet katona földi maradványait is megtalálták.
Gulyás: lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban
Gulyás: lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban
Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.
A koronavírusban elhunytakra emlékeztek a veszprémi Fidelitas tagjai
A koronavírusban elhunytakra emlékeztek a veszprémi Fidelitas tagjai
Március 4-én volt egy éve, hogy hazánkban azonosították az első koronavírusos fertőzöttet. A járvány áldozataira a veszprémi Fidelitas tagjai gyertyagyújtással emlékeztek.