Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Most már nem lehet hibázni”

2013. március 13. 21:13
Fazekas Nándor blogjában beszámol a Madrid és a Szeged elleni sikerek nyitjáról, s elmondja véleményét a hétvégi León elleni BL-nyolcaddöntőről is.

Jó meccs a tartalékos Madrid ellen

Csaknem három hét elteltével jelentkezem ismét a blogommal. Legutóbbi naplóm írását követően nem kevesebb, mint a csoportelsőség megszerzése volt a célunk az Atlético Madrid elleni utolsó BL-csoportmeccsünkön. Elmondható, hogy a spanyolok gyakorlatilag feladták ezt a találkozót, hiszen tisztában voltak azzal, hogy mindenképpen a hatos harmadik helyén zárnak. Nem szerették volna a sérülés lehetőségét megkockáztatni, s ennek megfelelően meglehetősen tartalékos csapattal érkeztek.

Fazekas Nándor
 

Mindezek ellenére nagyon jó meccset vívtunk ellenük, s fantasztikus közönségünk előtt magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon fontos volt számunkra ez a diadal, egyrészt a megszerzett csoportelsőég, másrészt a közelgő Szeged elleni bajnoki rangadóra való hangolódás szempontjából.

A védekezés volt a kulcs a Szeged ellen is

A Pick ellen hasonlóan komoly tét, az alapszakaszbeli elsőség vágya hajtott minket. Külön erre a mérkőzésre kevés időnk volt készülni, a pályán viszont ez nem látszott. Nagyon koncentrált játékot nyújtottunk, s összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

Mint mindenki előtt ismert, Oneto Kielben egy sajnálatos sérülést szenvedett a veséjével, s hosszú időre kidőlt, ami nagy veszteség a csapatnak. Továbbra sem edzhet, s nem futhat, de minden tréninget velünk tölt és folyamatosan kapja a kezeléseket. Remélem, hogy mielőbb visszatér közénk.

Megállapítható, hogy a világbajnokság óta – beleértve a Kiel, a Madrid és a Szeged elleni meccseket is – nem úgy működik támadójátékunk, mint tavaly. Azonban a védekezésünk – Oneto kiesése ellenére is – Európa-szintű volt utóbbi két találkozón. Ennek köszönhetően rendre gyors lerohanás gólokat tudtunk szerezni, amely nagy fegyvere jelenleg a Veszprémnek.

A java csak most jön

A rangadók után még két bajnoki várt ránk az alapszakaszban, ezeket azonban már hetente játszottuk. Előbb ahhoz a Tatabányához utaztunk, amely korábban a Szegedtől rabolt pontot. Igaz, sok sérülés nehezítette a „bányász” életét, így csak az első öt-tíz percben tudták tartani a lépést velünk. Ezt követően a lerohanásainkkal őket is gyorsan megbénítottuk, s el is tudtunk lépni, majd könnyedén begyűjtöttük a két pontot.

Az utolsó fordulóban, Gyöngyösön pedig be is biztosítottuk az első helyünket. A csapat ezúttal is nagy odafigyeléssel kézilabdázott is, amelynek nagy különbségű siker lett az eredménye.

Most már minden edzés és mérkőzés kiemelt fontosságú. A célunk, hogy a fennálló pici hiányosságainkat kiküszöböljük, összecsiszolódjunk, hiszen a java most jön, s most már nem lehet hibázni. A BL-ben a nyolc közé jutás a tét, utána a Magyar Kupa négyes döntő, s a bajnoki elődöntő következik, majd a nemzetközi porondon remélhetőleg a negyeddöntő vár ránk.

„Szeretnénk törleszteni”

A BL-nyolcaddöntő sorsoláson a tavalyi évhez hasonlóan ismét a spanyol Ademar Leónt kaptuk, amit én már előre megéreztem. Mi tagadás, a tavalyi ütközet után keserű szájíz maradt az együttesben. Főleg bennünk, akik már tavaly is az MKB-ban kézilabdáztunk. Biztos vagyok benne, hogy mindenki szeretne törleszteni a tavalyi fájó fiaskóért, amikor öt másodperccel a vége előtt kapott góllal estünk ki.

Igaz, azóta azonban mindkét gárda sokat változott, egészen más meccsre van kilátás. Függetlenül attól, hogy azóta a nevesebb játékosaik eligazoltak tőlük, még mindig ott vannak a spanyol pontvadászat harmadik helyén. Fiatal, sokat futó kézilabdázókkal elég komoly erőt képviselnek. Noha csak negyedikként jutottak tovább csoportjukból, otthonukban a nagyok is igencsak megszenvedtek, s éppen hogy csak egy-két góllal nyertek. Úgy gondolom, hogy a Veszprém erősebb leendő ellenfelénél, de ezt a pályán is be kell tudni bizonyítani.

Négynapos túra következik

Ami a további programot illeti, péntek délelőtt még az arénában edzünk egyet, majd máris útra kelünk. Úgy tudom, hogy a spanyol légitársaságok sztrájkja miatt kell – a szokásos menetrendhez képest – egy nappal korábban indulunk. Haza pedig csak hétfőn este fél 9-kor indulunk, mert akkora kaptunk repülőjegyet, így nagyon későn fogunk visszaérni Veszprémbe. A jövő heti programunk emiatt biztosan el fog térni a megszokottól, így már csak ezért is nagyon jó lenne egy remek eredményt kivívni Spanyolországban...

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.