Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

Fel kell nőni a feladathoz

2013. március 15. 13:46
Folytatódik a kiesés elleni harc a futsal élvonal rájátszásában. A veszprémiek a jó formában lévő MAFC gárdáját fogadják hétfőn a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Mint ismert, a megyeszékhely első futsalcsapata vereséggel kezdte a 7-11. helyért zajló küzdelmeket a sereghajtó Debrecen vendéglátójaként

– Nagy várakozással tekintettünk a rájátszás kezdetére, hiszen sikerrel zártuk az alapszakaszt. Úgy érzem azonban, hogy ez túlzottan is megnyugtatta a csapatot. Az történt, amire korábban nem volt példa: játékosaim többsége csődöt mondott, s nem tudták hozni a szükséges teljesítményt – tekintett vissza a találkozóra Németh Gábor. – Küzdöttünk, akartunk – folytatta az FCCV vezetőedzője –, de játékban nagyon gyengék voltunk, így nem tudtuk két vállra fektetni Debrecent. Ez fájó pont, hiszen győzelem esetén leszakíthattuk volna őket, így viszont nagyon sűrű lett a mezőny. Magunknak tettük tehát nehézzé a helyzetünket, de próbálunk javítani.

Harcra fel a három pontért!
 

A tréner elmondta, hogy elsősorban mentálisan fáradt el a társaság, így az elmúlt két hétben – fejben és testben egyaránt – a frissítésen volt a hangsúly. Játékosabbá tették az edzéseket, hogy oldódjanak a fiúk, s természetesen átbeszéltük az első körben elkövetett hibákat. Szükség is lesz a formajavulásra, hiszen hétfőn a jó formában lévő MAFC látogat a Március 15. utcai sportcsarnokba, amely az utóbbi meccseit rendre megnyerte.

– Úgy érzem, hogy ebből az ötös fogatból a jelenleg legjobb formában lévő ellenfél érkezik hozzánk. Januárban alaposan megerősítették keretüket, amelynek köszönhetően nagyon meglódult a szekerük az utóbbi időben. Ennek tükrében nagyon nehéz meccsre számítok, de nekünk ellenük is – mint mindenki ellen – a győzelemre kell törekedni. Át kell érezni a társaságnak, hogy ez már a rájátszás, ahol nincs más lehetőségünk, mint nyerni, különben a veszélyes zónába kerülhetünk – figyelmeztetett a tréner.

Az alapszakasz mindkét egymás elleni meccsén döntetlen született: a második fordulóban 6–6, míg a hazai visszavágón 2–2 lett a végeredmény.

– Mindkét iksz fájó emlék. Idegenben ugyan négygólos hátrányból álltunk fel, de ez az ütközet nagyban meghatározta a további szereplésüket. A hazai visszavágón pedig szintén nyerhettünk volna, ám akkor is pechesek voltunk. Ahhoz, hogy most mellénk álljon a szerencse, rengeteg kell tenni és mindenkinek fel kell nőni a feladathoz.

A szakvezetés biztosan nem számíthat az eltiltását töltő Vas Ferenc játékára, aki a hajdúsági megyeszékhelyen piros lapot kapott. Szintén nehezítette a mieink dolgát, hogy az együttes nagy része átesett az influenzán. Igaz, a héten már együtt készült a teljes keret, s mindenki bevetésre kész a fontos bajnoki előtt.


Alsóházi tabella (a 7-11. helyért)

1. Rubeola FC Csömör 21 6 1 14 (94-121) 19 pont
2. Üllő FC Cső-Montage 20 6 1 13 (76-110) 19
3. 1. Futsal Club Veszprém 21 5 3 13 (72-99) 18
4. MAFC BME Docler Akadémia 21 4 5 12 (67-104) 17
5. DEAC Futsal Club 21 4 2 15 (85-135) 14

A mini tabella utolsó helyezettje biztosan kiesik, a 3-4. osztályozót játszik, míg az első két helyezett jövőre is a legmagasabb osztályban futsalozhat.


Futsal NB I, alsóházi rájátszás, 2. forduló:
Március 18. (hétfő) 18:30
1. Futsal Club Veszprém– MAFC BME Docler Akadémia
Március 15. utcai sportcsarnok

 

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.