Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Regionális egészség

2008. november 6. 18:43 // Forrás: inforadio
Két hónap múlva jönnek a regionális egészségbiztosítási pénztárak. A jelenlegi 19 megyei pénztár helyett 7 régiós intézmény látja a feladatokat januártól. Az új rendszerben is egy biztosító működik, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), csak igazgatási szerveit szervezik át.
Az egészségügyi miniszter, dr. Székely Tamás bejelentette, a kormány elfogadta az OEP-ről szóló kormányrendelet módosítását, mely regionális alapon szervezi át a pénztárt. Az átalakítás iránya a valódi biztosítói rendszer felé mutat - tette hozzá.
Jövőre feloldják a jelenlegi szerződéskötési kötelezettséget, szolgáltatásvásárló és ügyfélközpontú biztosító jön létre, azokkal szerződik majd szolgáltatásra, akik megfelelő minőséget nyújtanak, és a minimumfeltételekben rögzítetteknek megfelelnek. Ügyfélszolgálatok működnek majd a megyeszékhelyeken, és az eddigi megyei pénztáraknak azon dolgozói maradnak meg elsősorban, akik a biztosítottakkal való kapcsolattartást végzik. Új képviseletek létrehozását is tervezi a minisztérium, összességében nem változik az intézmény létszáma - hangzott el.
vehir.hu
további cikkek
Határtalan szakképzés Veszprémi Szakképzési Centrum Határtalan szakképzés ma 14:52 Sószobával és a teremtésvédelemmel kapcsolatos értékekkel is gazdagabbak lettek az óvodások Sószobával és a teremtésvédelemmel kapcsolatos értékekkel is gazdagabbak lettek az óvodások Teremtésvédelmi témahetet tartanak a Szent Margit Óvodában, ahol ezzel párhuzamosan birtokba vehették a gyermekek az óvoda új sószobáját is. De, hogy mit is jelent pontosan az, hogy teremtésvédelem, arra ottjártunkkor választ kaptunk gyermeki és felnőtt szinten is. ma 15:14 Hazatért a kavicsfogó űrteknő űrkutatás Hazatért a kavicsfogó űrteknő A Utah állambeli Nyugati-sivatagban földet ért az az űrkapszula, ami egy földközeli aszteroidáról szállított kőzetmintákat.  ma 12:29 Középpontban a nő, avagy önmagunknak lenni az információk és vélemények káoszában Középpontban a nő, avagy önmagunknak lenni az információk és vélemények káoszában Talán soha nem övezte annyi vita azt, mit jelent nőnek lenni, mint napjainkban, és soha nem vette körbe annyi elvárás sem. Megfelelni mindnek – minimum a Barbie film óta tudjuk, lehetetlen küldetés. És mégis. Képesek vagyunk hátat fordítani nekik? Teljesen őszintén és félelem nélkül úgy nők lenni, ahogy az valóban belülről fakad? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgettek neves pszichológusok a Királynék Földjén programsorozat keretében megrendezett Középpontban a nő című konferencián. ma 10:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.