Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Több száz önkormányzat használ RITEK-szoftvereket

2013. március 27. 12:13 // Forrás: szegedma.hu
Önkormányzatok és intézmények, így például iskolák, óvodák és szociális intézmények több, a szegedi RITEK Zrt. által fejlesztett szoftvert használ. Az ezredfordulón létrehozott cég gazdasági társaságok számára is fejleszt, illetve a januárban létrejött Klebelsberg Intézményfenntartó Központok (KIK) számára is kínál megoldásokat.

Kimondottan az önkormányzati közigazgatás feladat- és hatáskörét lefedő komplex informatikai környezet létrehozása, üzemeltetése és fejlesztése céljából hozták létre az ezredfordulón a RITEK Zrt.-t. A 100%-ban a szegedi önkormányzat tulajdonában álló cég nemcsak a napfény városában szolgáltat, több mint harminc ügyfelük van. Mihálffy Lajos vezérigazgató arról tájékoztatott, a főváros mellett Sopronban, mindhárom dél-alföldi megyében és Hevesben a Megyei Intézményfenntartó Központokban (MIK) is jelen vannak. Ezen felül több kistérség is használja a RITEK Zrt. által fejlesztett szoftvereket. Jelenlegi létszámunk harminc fő, melynek kétharmada fejlesztői feladatokkal foglalkozik.

A 2002-re elkészült és folyamatosan fejlesztés alatt álló, a RITEK Zrt. birtokában lévő saját fejlesztésű rendszer a TITÁN nevet viseli. „A nyolc modulból álló rendszerrel pénzügyi-számviteli feladatokat, tárgyi eszköz és élelmezési nyilvántartást, továbbá személyzeti adatnyilvántartás is végezhető. A TITÁN keretrendszer megkapta az IBM tanúsítványát, míg iktatója rendelkezik a CERTOP Kft. által kiadott tanúsítvánnyal” – mondott példákat a vezérigazgató.

A RITEK az önkormányzati törvény szerinti komplex szoftvercsomagot fejlesztett ki, és tudtak alkalmazkodni a 2012-ben létrehozott Megyei Intézményfenntartó Központok (MIK) elvárásainak, melyek az államháztartási törvény szerint gazdálkodnak. Ugyanez igaz a 2013 januárjában megalakult Klebelsberg Intézményfenntartó Központokra is, a RITEK szakmailag jó pozícióban van, a KIK-eknek is tudnak szolgáltatni.

A magyarországi önkormányzatok közel tizede használja jelenleg rendszereiket, illetve jó részének az adatai üzemeltetés keretében náluk van tárolva. Érdemes tudni, hogy a RITEK rendszerei így milliós lakossági kört érintenek.

(X)

vehir.hu
további cikkek
Kedvezően változhatnak 2016-ban is a reálbérek Az Utazás Kiállításon hosszú idő után váratlanul találkoztunk össze és egyeztettünk Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral, hogy egy későbbi időpontban szerkesztőségünk interjút készít vele. 2016. április 21. 9:48 300 százalékkal többen olvassák a hirado.hu-t a megújítás óta Közleményben tájékoztat a közmédiát felügyelő MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) többek között a hirado.hu internetes hírportál látogatottságának elmúlt egy évben mért növekedéséről. 2016. április 15. 11:47 Korszerű ultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Április közepén teljesítette a Duna Aszfalt a Bács-Kiskun Megyei Kórház kérését, melyben egy ultrahang-diagnosztikai eszköz vásárlásához járult hozzá nagymértékben a Neurológiai és Stroke Osztálya számára. A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 4.000 beteg vizsgálatát teszi majd lehetővé, fontos szerepe lesz a stroke betegség korai felismerésében, a betegek monitorozásában, illetve a prevencióban is. A betegség diagnosztizálása a készülékkel biztosabbá és gyorsabbá válik. A vállalat adománya egy jól átgondolt és célzott támogatási terv része, amely a jövőben is sokak számára biztosíthat reményt és lehetőséget. 2016. április 14. 15:37 Válaszolt a támadásokra az 500 milliárdnyi projektet menedzselő NFP Jelentős feladat vár az elkövetkező időszakban az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-re (NFP), melynek határidőre kell előkészítenie és megvalósítania több száz beruházást a hulladékgazdálkodás, az ivóvízellátás és a szennyvízkezelés területén. A napokban a sajtóban számos találgatás jelent meg a szervezet tevékenységéről, nem a legjobb fényben beállítva az NFP által négyéves keretmegállapodásokra meghirdetett pályázatokat. További feltételezések helyett a cég vezetőjével ültünk le Kecskeméten tisztázni a legfőbb kérdéseket. 2016. március 24. 12:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.