Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Learatni az egész éves munka gyümölcsét

2013. április 10. 22:41
Továbbjutás a BL-ben León ellen, „drámai” sorsolás, Eb-selejtezők, közelgő Magyar Kupa négyes döntő és a büszke apa – Fazekas Nándor naplója címszavakban.

Magabiztos továbbjutás a BL-ben

Ismét kellően kiéheztettem a kedves olvasókat, hiszen viszonylag hosszabb idő után jelentkezem újra a naplómmal.  De komolyra fordítva: azt gondolom, hogy itthon is nagyon odatettük magunkat a León ellen, függetlenül attól, hogy Spanyolországban sikerült előnyre szert tennünk. Tisztességesen helytálltunk, s kiszolgáltuk a csodálatos szurkolótáborunkat. A csapat egy pillanatig sem vette félvállról ellenfelét, s magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

A Kiel ellen sem esélytelen a Veszprém

Ez után két nappal következett a "dráma", vagyis a negyeddöntők sorsolása. A párosítások meglehetősen érdekesen alakultak, hiszen szinte minden csapat azt kapta ellenfélnek, aki korábban mögötte végzett a csoportban. A Veszprém pedig „megnyerte” a legerősebb ellenfelet a lehetségesek közül, a Kielt... A sors tehát ezt hozta, ellenük kell továbbmennünk. Bizton állíthatom, hogy a játékostársaim is ezzel a szemlélettel állnak a párharchoz. Szerencsétlenségről tehát csak akkor lehet beszélni, ha kiesünk, mi azonban erről hallani sem akarunk.

Nagyon erős rivális vár ránk, ezt nem lehet elvitatni, de nem hinném, hogy a Veszprém esélytelen lenne bármelyik helyszínen is. Közhely, de mindenkinek a maximumot kell nyújtani a eredményhez. Nagyon nehéz kétszer hatvan perc vár ránk, biztos vagyok benne, hogy két meccsen fog eldőlni a továbbjutás. Bármilyen eredmény is születik az első meccsen, senki sem érezheti magát továbbjutónak, hiszen mindkét fél képes otthon és idegenben is bravúrra.

A válogatott fél lábbal már kint van az Eb-n

Az elmúlt héten nem tudtunk teljes létszámban készülni, hiszen a válogatottak két Eb-selejtezőn mérettettek meg a horvátok ellen. A veszprémi mérkőzésre több csapattársammal együtt kilátogattunk, szurkoltunk a fiúknak. A bravúros győzelemnek köszönhetően kilencvenkilenc százalékban bebiztosították részvételüket a jövő évi dániai Eb-n. Függetlenül tehát attól, hogy Zágrábban kikaptak, fél lábbal kint vannak a kontinenstornán. Nagyon fontos, hogy a férfi csapat évről évre résztvevője minden világversenynek, sőt, ott van az elitben.

Azért eközben mi sem maradtunk mérkőzés nélkül, hiszen Tunéziával játszottunk egy küzdelmes edzőmeccset, amely döntetlennel zárult. Külön öröm, hogy Iváncsik Tomi és Oneto is visszatért, akik már teljes intenzitással edzenek velünk.

„Most lehet learatni az egész éves munka gyümölcsét”

Aztán kicsit ugyan kifacsarva, de komolyabb sérülés nélkül visszatértek a válogatottjaink is. Így most már mindenki teljes bedobással készül a pécsi négyes döntőre. Mint ismert, szombaton a Csurgóval játszunk az elődöntőben. Mondhatnám, hogy ismét a nehezebb ellenfelet kaptuk, de nekünk ezzel nem szabad kell foglalkozni. Remélhetőleg vasárnap döntőt játszunk a Szegeddel, s játékkal ismét el tudjuk hozni a Magyar Kupát. Szurkolóink, vezetőink, edzőink és mi is nagyon bízunk ebben. A klub életében ugyanis mindig úgy hangzik a célkitűzés a szezon elején, hogy nyerjük meg a bajnokságot, hódítsuk el Magyar Kupát, a nemzetközi fronton pedig meneteljünk minél tovább.

Jövő héttől pedig ismét gőzerővel készülünk a legfontosabb találkozókra. A következő két hétben mindenki szeretné kihozni magából a maximumot. Amiért egész évben dolgoztunk, annak most lehet learatni a gyümölcsét. Azonban, ha nem figyel oda a társaság, szinte mindent tönkretehetünk, amit egész évben felépítettünk.

Fazekas Gergő nyakában már ott lóg az aranyérem

Húsvét hétvégéjén a családommal kiutaztunk Prágába, hiszen az Éles Kézilabda Iskola egy nagyon rangos nemzetközi tornán vett részt. A 2000-es és a 2002-es születésűek is aranyéremmel térhettek haza, utóbbi alakulat Gergő fiammal a soraiban. Ismét csak azt tudom írni, hogy nagyon büszke vagyon , hatalmas élmény volt nekem, hogy a helyszínen figyelhettem és osztozhattam az örömében.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.