Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egészség megőrzésében segítenek

2013. május 24. 14:51
A Wartha Vince utcában a nemrégiben Pro Urbe díjjal kitüntetett dr. Vándorfi Győző vezetésével megnyitott a Vanderlich Egészség Centrum.

Elsősorban a magas szív-érrendszeri rizikóval rendelkezőknek (többek között a cukorbetegeknek) szeretnénk mind a megelőzés, mind a gyógyítás terén segítségére lenni. Kiemelten fontosnak tartjuk a szűrővizsgálatokat, hiszen a korán felfedezett rizikófaktorok megszüntetése, vagy kezelése az élet meghosszabbításához és az életminőség megőrzéséhez vagy javításához elengedhetetlen.

A központ pénteki sajtótájékoztatóján Vándorfi doktor körbevezette Porga Gyula polgármestert, Némedi Lajos alpolgármestert és dr. Rácz Jenőt, a megyei kórház igazgatóját a létesítményben, melynek elsődleges célja a betegségek megelőzése. Elmondta, hogy egy évvel ezelőtt alapult a centrumot működtető nonprofit cég. Számukra az a fontos, hogy méltó körülmények között tudják fogadni a pácienseket. A szűrővizsgálatok mellett tanácsadással is foglalkoznak, és egy mozgáscentrumot is üzemeltetnek. Kiemelt figyelmet biztosítanak a hozzájuk fordulóknak, magas színvonalú szolgáltatást ígérnek.

dr. Vándorfi Győző, Porga Gyula, Némedi Lajos és dr. Rácz Jenő

Porga Gyula polgármester hiánypótlónak tartja az egészségügyi vállalkozást. Magyarország a nyugattal ellenben nem a prevencióra, a megelőzésre fordít energiát, hanem a már kialakult betegségek kezelésére. Ezen változtathat az új központ. A polgármester mindenkinek azt javasolja, hogy szakítson időt az egészsége ellenőrzésére, mert ez meghosszabbíthatja az életünket.

Dr. Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója elmondta: a Vanderlich központra nem konkurenciaként tekint, és ezt egy metaforával illusztrálta is. Ahogy a közlekedés is összeomlana, ha a tömegközlekedés és a magán autók közül bármelyik réteget kivennénk a rendszerből, úgy az egészségügyben is jótékony hatással lehet az államilag finanszírozott egészségügyre a magán szektor belépése a piacra.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.