2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Támogatná a hátrányoshelyzetűeket a munkaügyi központ a Közép-Dunántúlon

2008. március 25. 18:57
A hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességüek támogatását és munkáhozjuttatását tűuzte ki célul a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. A társadalmi megújulás az Új Magyarország fejlesztési Terv része, a támogatás 80 százalékát az unió adja, 20 százaléka önerő.
Csaknem 1800 hátrányos helyzetű ember foglalkoztatását segítő program kezdődött európai uniós támogatással a közép-dunántúli régióban mintegy 2,46 milliárd forintos forrásból - jelentette be a regionális munkaügyi központ főigazgató-helyettese, Soós Ferenc kedden Székesfehérváron. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben meghirdetett, Társadalmi Megújulás Operatív Program 80 százalékos uniós és 20 százalékos hazai támogatással, két éves ütemezésben, 2013-ig valósul meg. A legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezők, a pályakezdők, az ötvenedik életévüket betöltöttek, a gyeden, gyesen levők mellett - figyelembe véve a régió sajátosságait - bevonják a programba a megváltozott munkaképességűeket is. Az utóbbi csoportból a program első két évében százötven embert kívánnak visszavezetni a munkaerőpiacra, képességeik fejlesztésével, foglalkoztatásuk átmeneti támogatásával. A program a munkaügyi központok, a civil szervezetek, a gazdaság és az álláskeresők együttműködésén alapul. A célt képzéssel, valamint különféle, részben személyre szabott, s a munkába bevont civil szervezetek humán szolgáltatásaival kívánják elérni.

Füssy Angéla

További cikkek

Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Nem csak szórakozási lehetőségek, hanem az állatvédelem fontosságát kiemelendő programokkal is készültek a Balatoni Élményparkban szombaton.
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
Együtt örülnek velünk, amikor boldogság ér bennünket, s támaszt nyújtanak, amikor úgy tűnik, minden összedől. Szerencsés esetben egy életen át játszanak velünk, mint Kosztolányi versében, s az elvesztésük néha jobban fáj, mint a szerelmünkben csalódni. A barátság az egyik legnagyobb áldás az életünkben, a barátság világnapján pedig annak természetéről és alakulásáról beszélgettünk Kungli Dóra pszichológussal.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.
A legkisebbek ellátását segítik a kórháznak adományozott infúziós pumpák
A legkisebbek ellátását segítik a kórháznak adományozott infúziós pumpák
Több mint egymillió forint értékben adományozott két infúziós gyógyszeradagoló pumpát a Csolnoky Ferenc kórháznak az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.