2021. december 3.
//
Ferenc névnap

Visszautasítják a vádakat

2013. július 3. 12:28
A Fidesz két héttel ezelőtti sajtótájékoztatójára reagáltak a szocialisták szerdán. A korábban elhangzott rágalmakat visszautasítják.

A parlament egyik legjobban kereső, ám legritkábban hozzászóló fideszes veszprémi képviselője, Mihalovics Péter a közelmúltban sajtótájékoztatót tartott egy megjelent kiadvány kapcsán, a nyilvánosság előtt rágalmakkal illette az MSZP-t és elnökét, Mesterházy Attilát. A minden alapot nélkülöző vagdalkozásokat visszautasítjuk. Ez kevés annak eltakarására, ami a Fidesz kormányzása idején Magyarországon történik – adott hangot véleményének Hartmann Ferenc, a Magyar Szocialista Párt veszprémi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Hartmann Ferenc

Emlékeztetett, a Fidesz azzal kezdte, hogy folyamatosan, visszamenőleges törvényekkel felszámolta a demokrácia intézményeit és a jogállamiságot Magyarországon, napjainkban pedig a gazdasági pozíciók ipari mértékű megszerzése folyik. Hűbéreseknek való földosztás, a vazallusoknak pedig trafikok, patikák jutnak – fogalmazott. Hozzátette, a Fidesz mohósága nem ismer határokat, a parlament a napokban foglalkozott a takarékszövetkezetek államosítására vonatkozó elképzeléssel, ami gyakorlatilag einstandolás. A köztársasági elnök egy pillanatra megálljt parancsolt ennek a szándéknak, de az eddigi gyakorlatot ismerve véghezviszik a tervüket. Ezekről nem lehet különféle vádaskodásokkal elterelni a figyelmet. A Fidesz “narancsköztársaságot” épít az országban – húzta alá.

Gőgös Zoltán

Gőgös Zoltán (MSZP) országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, több olyan ügyet tudna felsorolni, amiből kiadávnyok születhetnének, ha a saját civil szervezeteik is kapnának annyi támogatást, mint a jobboldaliak. Példaként említette a földpályázatokat. – Kisebb nyomázásba kezdtünk, s arra derült fény, hogy látványosan sok új cég jelent meg a pályázók között, két címre például 15 új céget jegyeztek be, ugyanazon ügyvéd közreműködésével, ráadásul mindegyikből kimaradt az állattenyésztés, mint tevékenység, ami nélkül pályázni sem lehetett volna. Kétszázezer hektár föld elosztásáról van szó – hívta fel a figyelmet.

Az országgyűlési képviselő beszélt még a rászorultaknak történő krumpliosztásról is, aminek kapcsán az állam elrohadt, mindenre alkalmatlan vetőmagot vásároltatott meg 1,2 milliárd forint értékben. Hozzátette még, a takarékszövetkezetek államosításával az államcsőd felé mehet az ország. – Azt javaslom a Fidesznek, gondolkodjanak el azon, miért lépett ki egy volt államtitkár közülük, miért mondta, hogy maffia családok irányítják az egész kormányzást – zárta gondolatát.
 

Cseh Zoltán

További cikkek

Fejezzék be a cicaharcot!
Fejezzék be a cicaharcot!
Az épülő katonai bázis és a településrészi önkormányzat ügyében tartottak sajtótájékoztatót az MSZP-LMP-P frakció önkormányzati képviselői hétfő délelőtt Gyulafirátóton.
Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat
Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat
Orbán Viktor közölte: a magyar politikának van egy sajátossága, időről időre természetes módon létrejön egy olyan nagy párt, amely nem csak valamely elv és ideológia képviseletét, hanem az egész nemzet szolgálatát tűzi zászlajára. "Szép dolog az ideológia, a politikai rendezőelvek, a nemzetközi pályát befutó politikai eszmék, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen, kiválthatatlan és leválthatatlan erő, hatalmi tényező van": a magyar nép - mutatott rá a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán.
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a jövőben a frakció szóvivői feladatait is ellátja majd Veszprémben. A helyi politikus azt ígérte, új feladatkörében törekedni fog arra, hogy a helyi lakosok az önkormányzati döntésekről és az azokhoz vezető folyamatokról még közérthetően tájékozódhassanak.
Előválasztás után...
Előválasztás után...
Számomra nem volt váratlan MZP (Márki-Zay Péter) győzelme Karácsony visszalépését követően, miképp Csonka Balázs (DK) győzelme sem volt kiszámíthatatlan. Sőt meglepődve vettem tudomásul, hogy ez még a helyi kormánypártiak és DK-sok közt sem volt egyértelmű. Logikailag is ennek kellett történnie. - Adamecz Zoltán véleménycikke az előválasztásról és az előttünk álló időszakról.
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.