2021. december 3.
//
Ferenc névnap

Rendőrök két keréken

2013. július 3. 12:39
Két kerékpárt kapott a Veszprémi Rendőrkapitányság az önkormányzattól. A bicikliket szerdán adták át a városháza előtt.

Némedi Lajos az eseményen elmondta, a kerékpárokat képviselői keretből vásárolták Halmay György önkormányzati képviselővel, egyenként 150 ezer forintért, veszprémi szaküzletekből. Az ötlet az áprilisi közgyűlésen vetődött fel, amikor a rendőrség beszámolt az eddigi munkájáról. Az új járműveknek köszönhetően remélhetőleg tovább növekszik a város közbiztonsága – jelentette ki az alpolgármester.  A kerékpárok városi tulajdonban vannak, a kapitányság csak használja őket.

Halmay György, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője elmondta, a rendőrség tavaszi felvetésére rögtön nekiálltak a kerékpárok beszerzésének, ám a bürokrácia miatt csak most jutottak el az átadásig. A politikus közölte: az önkormányzat tagjai között is rendkívül népszerű az ötlet, és szinte mindenki azt szeretné, hogy az ő körzetükben jelenjenek meg a biciklis járőrök. Ha lesz rá igény, akkor a rendőrség akár több kerékpárt is kaphat a későbbiekben – tette hozzá.

Ipsits Csaba rendőr alezredes, a város kapitányságának vezetője elmondta: ez az ajándékozás mutatja az önkormányzattal való remek együttműködésüket. A kerékpáros járőrök főleg a Séd-völgyben, a városközpontban, a várban, és a kerékpárutak mentén teljesítenek majd szolgálatot. A rendőr alezredes hangsúlyozta, a gyors szolgálatteljesítés mellett szeretnének példát mutatni biztonságos közlekedésből is. Remélhetőleg az itt élők és a turisták is értékelik majd a kerékpáros járőrök jelenlétét – zárta mondandóját Ipsits Csaba.

Horák János

További cikkek

138 növényből álló vadkender-telepet találtak Alsóörsön
138 növényből álló vadkender-telepet találtak Alsóörsön
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai egy 58 éves kábítószer-terjesztéssel gyanúsítható férfit fogtak el.
Leleplezett az okostelefon nyomkövető funkciója egy férfit
Leleplezett az okostelefon nyomkövető funkciója egy férfit
Pénzmosás bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki haszonszerzési céllal, áron alul egy lopásból származó mobiltelefont szerzett meg.
Hajléktalanná vált férfi örökségét akarta megszerezni egy házaspár
Hajléktalanná vált férfi örökségét akarta megszerezni egy házaspár
Jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 51 éves férfival és 47 éves feleségével szemben. A házaspár a magánéleti és anyagi nehézségekkel küzdő sértettet megtévesztve, a férfi lakástulajdonára haszonélvezeti jogot alapítottak, illetve öröklési szerződést kötöttek – írta weboldalán a Veszprém Megyei Főügyészség.
Támadott a szén-monoxid Veszprémben
Támadott a szén-monoxid Veszprémben
Szombaton este jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Buhim utcai családi házban a megyeszékhelyen. Senki sem sérült meg. Fontos a megelőzés, szereltessen fel ön is jelzőkészüléket!
Baleset a 82-es főút egyik vasúti átjárójában
Baleset a 82-es főút egyik vasúti átjárójában