Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Július végétől megszűnik az analóg sugárzás

2013. július 5. 21:18
A digitális átállás július 31-én zárul le Veszprém megyében – tudhattuk meg a pénteki sajtótájékoztatón a városházán.

Zsuppán Attila, az NMHH kommunikációs igazgatója elmondta, a digitális átállás országosan két ütemben zajlik. Veszprém megyében az első ütemben, azaz július 31-én szűnik meg az analóg sugárzás.

A digitális sugárzás előnyei, hogy 3 helyett 7 csatorna fogható majd ingyenesen, valamint három rádióadó. A kép és hangminőség jelentősen jobb lesz, emellett igénybe vehetők majd olyan szolgáltatások, mint például a gyerekzár, a változtatható nyelv, vagy az elektronikus műsorújság. A kommunikációs igazgató figyelmeztetett, azokat érinti a digitális átállás, akiknek jelenleg a televíziójukon csak a három ingyenes analóg adó jön be, vagyis nem valamelyik kábelszolgáltatón keresztül tévéznek.

Vári Péter, az NMHH műszaki főigazgató-helyettese közölte, az érintett állampolgárok csak akkor tudnak július 31 után is tévézni, ha a készülékük képes a digitális sugárzás fogadására, vagy beszereznek egy jelátalakítót, más néven set-top-box-ot. Hozzátette, a vételi viszonyok miatt lehetséges, hogy szükség lesz egy új antenna beszerzésére is. Aki ezt az utat választja, az a set-top-box megvásárlása után továbbra is ingyenesen veheti igénybe a műsorszolgáltatást. Új készüléket senkinek sem kell vásárolnia, de ha valaki mégis egy televízió vételén gondolkodik, annak érdemes olyat választania, amibe be van építve a jelátalakító.

Karl Károly, a hatóság hírközlésfelügyeleti főosztályvezetője elmondta, az NMHH ingyenesen szereli be a digitális vételi eszközöket az arra igényt tartó rászorulóknak. A megyében 2585, míg Veszprém városában 131 háztartás igényelte ezt a szolgáltatást.

Porga Gyula polgármester méltatta az NMHH és a város együttműködését. A magyar televíziózás mérföldkőhöz érkezett, amihez elengedhetetlen volt a partnerség a hatóság és az önkormányzat között. Az átállás következtében egy viszonylag alacsony kezdeti befektetés után több csatornát foghatnak majd az állampolgárok, ráadásul jobb minőségben. A polgármester elmondta, aki most szembesült a digitális átállással, még annak is van három hete, hogy megtegye a szükséges lépéseket.

Horák János
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. ma 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  ma 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.