2022. december 8.
//
Mária névnap

Isten szeret minket, mi szeretjük a sört

2013. július 5. 22:13
Megnyitotta kapuit az első Veszprémi Sörfesztivál, ami egész hétvégén látogatható a História kertben.

A felnőttek számtalan sörkülönlegesség közül válogathatnak, a gyerekek pedig játszóházban, körhintákon, állatsimogatóban tölthetik el az időt. A levegőben frissen sültek illata terjed: a sörnek elmaradhatatlan kellékei azok az ínyencségek, amelyek ezúttal sem hiányozhatnak az asztalokról.

A hivatalos megnyitó programjában elsőként Szücs Balázs, a Malomkert Sörház cégvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Kézműves- és házi sörökkel készültek, nemzetközi készítmények is felkerülhettek az itallapra.

Szücs Balázs

Porga Gyula polgármester örömmel látta, hogy a z egykori Pajtakert újra és újra megtelik élettel, a terület tulajdonosa jobbnál jobb ötletekkel lepi meg a városvezetést. A sörfesztivál sikerének a kiváló nedűket, a színvonalas fellépőket és a jól szórakozó közönséget tartja. A városvezető egy Benjamin Franklin-idézettel kívánt jó szórakozást a résztvevőknek: „A sör annak bizonyítéka, hogy Isten szeret minket és azt szeretné, hogy boldogok legyünk.”

Porga Gyula

Témába vágó Franklin-idézetet mi is tudunk: „a borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok”.

A Sörfesztivál programját megtalálják ajánlónkban.

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT házigazdája. Mivel az egyetem székhelye, Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz jövőre, a fesztiválon is kiemelt szerepet kap a kultúra – olyan értékek mellett, mint a fenntarthatóság, a sport vagy a testi és lelki egészség. Az egyetemisták legnagyobb fesztiválja július 12. és 16. között a Velencei-tónál várja az érdeklődőket.
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Nik West, Rick Astley, a Thievery Corporation, a Dirty Loops és az Incognito is fellép a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztivál 2023. augusztus 3-től 5-ig tart a Balaton-felvidéken - közölték a szervezők kedden.
Veszprém Blues Fesztivált rendeznek jövő áprilisban
Veszprém Blues Fesztivált rendeznek jövő áprilisban
Négy Grammy-díjas blueselőadóval, mintegy negyven fellépő több mint ötven koncertjével, kiállításokkal, workshopokkal, beszélgetésekkel várja az érdeklődőket 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál, amelyet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként rendeznek meg.
Nem lesz VOLT
Nem lesz VOLT
Elmarad 2023-ban a soproni VOLT Fesztivál. A szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben a döntést a bizonytalan gazdasági környezettel indokolták.
8 projekten keresztül feltárul az, amiről az EKF programjai szólnak
8 projekten keresztül feltárul az, amiről az EKF programjai szólnak
Múlt pénteken elindult a 100 napos visszaszámlálás a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program nyitóünnepségéig. Január 21-én hivatalosan is elindul az az ünnepi év, amely során több száz program közül lehet majd válogatni a térségben, viszont ezek felsorolása szinte a lehetetlen vállalkozás lenne. A lista helyett a szervezők is úgy gondolták, inkább témaköröket villantanak fel a programbejelentő ünnepségen. Viszont 8 kiemelt projekt így is megkapta a lehetőséget, hogy már most bemutatkozzon a leendő közönsége előtt. Ezek megismerése után pedig kirajzolódik, hogy valójában mennyire is lesz sokszínű a 2023-as és az utána következő időszak.