2019. október 16. // Gál névnap

Tutajos belgákat és szörföst mentettek

2013. július 7. 22:31
ORFK
Belgákat mentettek a Balatonból, tutajjal sodródtak a vízen.

A Balatoni Vízirendészeti Kapitányságra 2013. július 5-én este bejelentés érkezett, hogy a Zamárdi előtti vízterületen több személy egy azonosíthatatlan eszközön Tihany irányába sodródik, miközben elsőfokú viharjelzés volt érvényben.

A vízirendőrök a rendőrségi helikopter segítségével pár perc múlva megtalálták a társaságot, akik egy teherautó gumiabroncs belsőkből és fadarabokból épített úszóalkotmányon kerti lapátokkal eveztek. A rendőrök a 13 belga állampolgárt kimentették és a szolgálati kisgéphajóval – az úszóalkalmatosságot kivontatva - visszavitték őket a zamárdi partszakaszra, ekkor már másodfokú viharjelzés volt érvényben.

Fotó: police.hu

A balatonkenesei vízirendőrök 2013. július 6-án délután a Balatonaliga előtti vízterületre mentek, mivel bejelentés érkezett, hogy a parttól körülbelül 500 méterre elsodródott egy szörfös és feltehetően nem tud önerejéből a partközelbe jutni. A rendőrök megtalálták a szörföst, aki segítséget kért, mivel a viharos szélben – másodfokú viharjelzés volt érvényben -  már nem volt ereje a szörffel visszajutni a partra. A 60 éves balatonvilágosi lakost kimentették a vízből és a balatonaligai kikötőbe szállították.

vehir.hu
2019. október 16. // Gál névnap