2019. október 16. // Gál névnap

Nyomoznak a Pride utáni verekedés ügyében

2013. július 9. 9:01
mti
A Budapest Pride szombati felvonulása utáni atrocitások ügyében fokozott ügyészi felügyelet mellett folytat büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség közösség tagja ellen csoportosan elkövetett erőszak megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen.Közleményük szerint szombat este 6 óra 20 perc körül a Budapest Pride Felvonulás után az V. kerületi Szent István körút és Bihari János utca kereszteződése közelében rasszista támadás ért három embert. A büntetőeljárás keretében hétfőn tanúként kihallgatták a sértetteket. Egyikük a rendőrség rendelkezésére bocsátott egy szombat este rögzített ambuláns kezelőlapot és egy másnap keltezett ambulánslapot. Egy másik sértett vasárnap délelőtt, míg harmadik társuk vasárnap délután kiállított ügyeleti ellátásról szóló igazolást mutatott be a rendőrségen. A kezelőlap és az ambulánslapok alapján a sértettek külön-külön könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt és polgári jogi igényt terjesztettek elő.

A SZEMA (Szabad Emberek Magyarországért) közleménye szerint a szervezet három tagját "30 rasszista, egyenruhás neonáci" megtámadta, akik "cigány buzik!" felkiáltással elkezdték verni a három férfit. Hozzátették, hogy "a rendőrség ugyan gyorsan közbeavatkozott, de utána csak az áldozatok adatait vette fel, és a rasszista bűnözőket hagyta elmenni." Sajtóhírek szerint Derdák Tibort, a sajókazai Dr. Ámbedkár Iskola igazgatóját, Orsós Jánost a Dzsaj Bhím buddhista közösség vezetőjét és egy harmadik társukat támadták meg. 

vehir.hu
2019. október 16. // Gál névnap