Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Nem tett vallomást a vádlott a balatonakarattyai emberölések ügyében

2013. július 10. 19:46 // Forrás: mti
Nem tett vallomást a büntetőper első napján az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy tavaly Balatonakarattyán három ember halálát okozta - tájékoztatta a Veszprémi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A tárgyaláson ismertették a nyomozati anyagot és a vádiratot. A per tanúk meghallgatásával október 9-én folytatódik - közölték. A Veszprém Megyei Főügyészség májusban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyben.

2012. április 21-én egy balatonakarattyai házban a rendőrök három holttestet találtak, egy 70 éves férfiét, egy 54 éves és egy 91 éves asszonyét. A helyszíni szemle adatai alapján feltételezhető volt az idegenkezűség.

A vádirat szerint a középkorú asszony a vádlottal korábban élettársi kapcsolatban állt. A vádlott 2011 augusztusában szabadult a börtönből, megkereste volt élettárását, folytatni akarta a kapcsolatukat, és emiatt többször meglátogatta, így 2012. április 2-án este is. Az 57 éves vádlott arra gyanakodott, hogy két későbbi áldozata között szerelmi kapcsolat van, a házba bemenve mindkettőjüket annyira durván bántalmazta, hogy belehaltak sérülésükbe.  A vádlott ezután egy név nélküli, a rendőrségnek címzett levelet hagyott hátra, amelyben elismerte a cselekmény elkövetését, a nyomokat azonban igyekezett eltüntetni. Átkutatta a házat, és készpénzt, kisebb értékű műszaki cikkeket, köztük két mobiltelefont is eltulajdonított, összesen 38 ezer forint értékben. Magához vette a volt élettársa és a lánya nevére kiállított bankkártyákat, ezekkel a következő napokban budapesti bankautomatákból - kisebb összegben részben sikerrel - pénz felvételét kísérelte meg - állt a vádiratban.  A vádlott a helyszínről annak tudatában távozott, hogy az önellátásra képtelen, súlyosan beteg 91 éves asszony a lakásban egyedül maradt. 2012. április 4-én megkérte ugyan egy barátját, hogy a 112-es segélyhívószámon tegyen bejelentést az idős asszonyról, de a sértettre nem találtak rá. Mivel a vádlott figyelte a híradásokat, ezzel tisztában is volt, de a nő életének megmentése érdekében semmit sem tett.

A vádlott 2012. április 11-én felkereste volt élettársa lakásának albérlőjét azzal, hogy az asszony kórházban van, és 70 ezer forintot csalt ki tőle. A főügyészség az elkövetőt különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntettével, folytatólagosan kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének kísérletével, jármű önkényes elvételével, valamint kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja mint visszaesőt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.