Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Borfesztivál Balatonrendesen: Fókuszban a balatoni bor és hal

2013. július 18. 13:19
Nagyszabású borfesztivált szerveznek Balatonrendesen augusztus 17-én és 18-án – ahol a balatoni ízek lesznek a középpontban.

Az Orbán pincészet – a VSOP Balaton-felvidék tagjaként – már sok sikeres boros rendezvény megvalósításában vett részt, azonban most valami egészen különleges és nagyszabású fesztiválra készülnek.

"Egy igazi balatoni borfesztivált szervezünk Balatonrendesen, hamisítatlan balatoni ízekkel, amelyekhez a borok mellett a helyi ételek és élelmiszerek is hozzátartoznak" – hangsúlyozta Orbán Gergely főszervező, a Rendes Borfesztiválnak helyszínt adó Orbán pincészet borásza. "Színes programokkal készülünk – gondolva kicsikre és nagyokra – és bízunk benne, hogy az időjárás is kedvezően alakul majd augusztus 17-18-án."

Orbán Gergely

Többek között gyermek- és szórakoztató programok, koncertek és néptánc előadások várják majd az érdeklődőket. A résztvevők 11 balatoni borászat boraiból válogathatnak és megtapasztalhatják, hogy melyik balatoni bor melyik balatoni halhoz passzol leginkább.

A frissen sült balatoni halkülönlegességekről a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. gondoskodik. „Nem lehet jobb követe a balatoni ízeknek, mint a frissen sült, ropogós keszeg, a rántott ponty vagy a fogas filé. A Rendes Borfesztiválon ott lesz a Magyar Konyha által különdíjban részesített mobil halsütő kocsink is, amely  az „Egye ki a busát a Balatonból” kampányunknak is élharcosa. Kiváló fogásokat készítünk ebből a távol-keleti eredetű, különösen egészséges húsú halból, amelynek telítetlen zsírsavai védik a szív- és érrendszert” – tudtuk meg Füstös Gábor vezérigazgatótól.

 A Rendes Borfesztivál a "Balatoni bort a Balaton-partra!” című kampány újabb állomása, amelyet korábban azért hirdetett meg a két legjelentősebb borász szakmai szervezet a VSOP Balaton-felvidék és a Badacsonyi KÖR, hogy a Balaton parton kizárólag helyi pincészetek borait kínálják a vendégeknek.

További információk és részletes programok: http://www.rendesborfesztival.hu/

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.