2021. szeptember 22.
//
Móric névnap

Ne szekálják a magyar gazdákat!

2013. augusztus 1. 13:38
mti
A szocialisták szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) nem ellenőrzi megfelelően a földbérletpályázatokban vállalt feltételek teljesülését. A Fidesz szerint a baloldal csak "szekálja" a magyar gazdákat.

Gőgös Zoltán szocialista politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az NFA elnöke, Sebestyén Róbert április elején azt ígérte, május végéig az összes vitatott pályázat teljesüléséről számot adnak. Ez június közepéig sem történt meg, ezért Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez fordult, és több konkrét esetben számon kérte a nyertes üzleti tervek megvalósulását. Köztük volt az a kajászói földterület, amelyet egy kápolnásnyéki tetőfedő vállalkozó nyert el, ami ellen helyi gazdák földfoglalással tiltakoztak. Gőgös Veszprém megyében is talált olyan bérbe adott állami földterületet, ahol bár kellene, nincs állattartás. A szocialista politikus tovább folytatja vizsgálódását az általa gyanúsnak tartott pályázatok ügyében.

A Fidesz szerint szocialisták agrárpolitikája kimerül a magyar gazdák folyamatos szekálásában. "A Gyurcsány-Bajnai-kormányzás volt a zsebszerződések korszaka, a földek nagy része nagybirtokosok kezében volt" - olvasható közleményükben. Hozzátették: jelenleg a magyar földet és a földbérletet szigorú szabályok védik, az új földtörvény garantálja, hogy a magyar földek döntő része helyben lakó gazdák és a családi gazdaságok tulajdonában és használatában legyen.

vehir.hu

További cikkek

Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet
Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet
Közös sajtótájékoztatót tartott Budapest főpolgármestere, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely a megyében induló MSZP-s képviselőjelölt-jelöltekkel kedden délután a Kossuth utcán. Karácsony - ahogy fogalmazott – saját magában látja az egység megtestesítőjét az ellenzéki pártok és a magyar emberek között.
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
Úgy tűnik, mint ahogy annak idején a Dallas is péntekenként hozta az új izgalmakat, a veszprémi ellenzéki előválasztással kapcsolatban is hétvégente jönnek a felszínre új hírek. Ráadásul hétről hétre egyre nagyobb áskálódás és háttérben zajló alkufolyamatok képe kristályosodik ki. Legalábbis ezt tükrözi az a tény, hogy Katanics Sándor indulását az előválasztáson mégis megvétózta a 6 együttműködő pártból 5, ráadásul különösebb indoklás nélkül. Cikkünkben bemutatjuk az érintettek reakcióit, amiből le lehet szűrni, milyen állapotok uralkodnak a "demokratikus" ellenzék oldalán.
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Szombaton benyújtotta a kilépési nyilatkozatát Katanics Sándor a Demokratikus Koalíció pártigazgatójának, valamint Gyurcsány Ferenc pártelnöknek. Amögött, hogy a DK helyi embere alig fél év alatt a legerősebb ellenzéki politikus szerepéből a kilépésig jutott el, a zavaros veszprémi előválasztás áll és a demokratikus alapelveket nélkülöző központi pártutasítások sora.
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Még júniusban lemondott Veszprém megye 3. sz. választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán, aki 2018 óta az országgyűlési képviselője az Ajkát, Sümeget és Tapolcát is magába foglaló térségnek. Az új elnök Navracsics Tibor lesz.