Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

A színpad varázsa nem változott

2013. augusztus 5. 12:01
A rajongók többsége még meg sem született, amikor Balázs Klári és Korda György élete összefonódott, most mégis fiatalok ezrei tombolnak koncertjeiken. Mi lehet a varázsuk?

Korda György idén januárban töltötte be a 74. életévét, de a 61 éves Balázs Klárival a mai napig rendszeresen színpadra lépnek és hatalmas bulikat csapnak. Így volt ez akkor is, amikor legutóbb Veszprémben jártak, akkor beszélgettünk velük, s többek között arra próbáltunk rájönni, miben rejlik az erejük.

Hatalmas tömeg és őrjöngés fogadja őket fellépésükkorHatalmas tömeg és őrjöngés fogadja őket fellépésükkor

Amikor 55 éve először léptem színpadra, azt se tudtam, hol vagyok, mit csinálok, ma meg az feszélyez, hogy ennyi év után is valamit újat tudjak nyújtani az embereknek, a nagy számú fiatal közönségnek. A színpad varázsa azonban nem változott. Egy-egy csodálatos koncert után szinte megfiatalodom - vallotta be Korda György örök ifjúságának titkát. Pedig gyakoriak életében a hosszúra nyúlt esték. - Van benne rutinom, márcsak a kártyázás miatt is - mondta mosolyogva. Edzésben is tartják magukat, havonta átlag 6-7 meghívásnak tesznek eleget, de a nyári fesztiválszezon idején ennél sűrűbb a program.

A színpadon azonban fáradtságnak nyoma sincs. - Általában egy, másfél órás egy-egy fellépés. Nem esik nehezemre, hiszen elég sportosan élek, visszafogodtan eszek, nem iszom, nem dohányzom, de ez semmit nem jelent - tette hozzá rögtön Gyuri bácsi. Klárikának pedig kifejezetten szórakoztató és a kikapcsolódást jelenti a hétköznapi munka után néhány fellépés.

Balázs Klári és Korda GyörgyBalázs Klári és Korda György

A közönségük átlag életkora jócskan alulmúlja Korda György és Balázs Klári közös munkásságának idejét, mégis hatalmas tombolással fogadják őket minden alkalommal. - Ez a személyünknek szól, álszerény lennék, ha azt mondanám, nem így van - vélekedett Gyuri bácsi. - Példák vagyunk számukra, a hűségünk és amit nyújtunk feléjük - osztotta meg tapasztalatát Klárika, hozzátéve, az állandóságot látják bennük, hiszen 33 éve vannak együtt, a többségük akkor még meg sem született. - Őszintén szeretjük a fiatalokat, s ezt ők is érzik - vélekedett Balázs Klári.

Korda György neve egybeforrt itthon a pókerrel, a kártya is fontos területet tölt be a házaspár életében. Gyuri bácsi egyedi stílusú kommentálása sokakat magával ragad, Klárikának pedig ezzel egy új szerelem jött az életébe.

Beszélgetésünk során megmelítjük még a mostani tehetségkutatók eredményességét is, hiszen rengeteg “sztárt” termeltek ki a kereskedelmi tévék az elmúlt években. - Soha többet nem fog előfordulni, hogy egy énekes 55 év után is ott legyen a zenei vérkeringésbe. Nem állítom, hogy én vagyok a legnagyobb tehetség az országban, csak a világ úgy változott meg, hogy ez már nem lehetséges. Óriási szerencse, hogy ez nekem megadatott - összegezte Gyuri bácsi. - Nagyon erőszakosak a kereskedelmi televíziók, sok fiatallal elhitették, hogy zseniálisak. Ez egy szakma, amit meg kell tanulni, nem lehet hónapok alatt elsajátítani. Sok esetben hiányoznak az alapok is - értett egyet a zenész házaspár.

 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.