Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Két díjat nyert a Veszprémi Petőfi Színház Szarvason

2013. augusztus 20. 16:25 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
A legjobb látványért járó elismerést és a zsűri Különdíját nyerte el a Veszprémi Petőfi Színház Csókos asszony című operettje a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a Szarvasi Vízi Színházban.

A vasárnap esti díjátadón Perlaki Róbert díszlettervező, szcenikus, a veszprémi színház Örökös tagja képviselte az intézményt. A legjobb rendezés díját Eperjes Károlynak ítélték oda, aki a Békéscsabai Jókai Színház Hippolyt, a lakáj című produkcióját állította színpadra.

A Magyar Teátrum Nonprofit Kft. által üzemeltetett Szarvasi Vízi Színház most záruló nyári évadában negyven belépődíjas és negyven ingyenes előadást láthatott mintegy ötvenezer néző. Az évadon belül rendezték meg a Magyar Teátrumi Társaság hat tagszínházának részvételével a II. Magyar Teátrum Nyári Fesztivált. Az egri Gárdonyi Géza, a Veszprémi Petőfi, a kecskeméti Katona József, a budapesti Turay Ida, a debreceni Csokonai és a
Békéscsabai Jókai Színház előadásait hét főből álló társadalmi zsűri kísérte figyelemmel, és ők döntötték el, mely színházak, illetve kik kapják meg vasárnap este a közösségi és egyéni Vízi Szarvas Díjakat, valamit Szarvas Város Különdíját. A legjobb látványért járó díjat a veszprémi társulat Csókos asszony című operettjének ítélték oda. Az Oberfrank Pál rendezte produkció az egységes, magas színvonalú, kitűnő csapatmunkával színpadra állított előadásért pedig még egy különdíjat is kiérdemelt a zsűritől. A Petőfi Színház társulata esőben, rendkívüli időjárási körülmények között varázsolta el a kitartó közönséget Szarvason. Az egész vízi színházi szezonban csak ezen az esten volt hideg és eső, ám ennek ellenére a veszprémi társulat példás fegyelemmel, odaadással játszott, s vastapsot kapott a nézőktől.

vehir.hu
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.