Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Heti álhírünk / Főpolgármesteri engedély a lomisoknak

2008. április 20. 14:49
Rendeződött a veszprémi lomisok helyzete. Évek óta kellemetlenséget okoz mind a lakosságnak, mind a Várostakarító Műveknek, hogy a lomtalanításkor akkurátus renddel kitett, s immáron végérvényesen használhatatlannak minősített holmijainkat igen rövid időn belül a szakszerűség maximális hiányával elbontják.
 

A tarthatatlan állapot feloldására Cívisfalvi János főpolgármester munkabizottságot hozott létre, melybe meghívót kapott a lomisok képviseletében Kal Ányos úr is. Bár kezdetben nehezen közeledtek egymáshoz az álláspontok, tegnap reggelre sikerült konszenzusra jutni a feleknek. A megállapodás értelmében a lomisok a lomtalanítás időtartamára megkapnák a Várostakarító Művek szállítójárműveit, azokkal kötelességük lesz minden kitett holmit elszállítani, és saját hulladékszelektáló és -megsemmisítő telepükön azt feldolgozni.

Addig, amíg a királyszentistváni intézmény el nem készül, az előbb említett tevékenységet egy megnevezni nem kívánt bakonyalji telepen folytathatják.

A vállalkozás beindításához a főpolgármester felajánlotta Veszprém korábbi villamospályáinak sínjeit, illetve a rézből készült felsővezetékeket.

Kisebb vita előzte meg a városi bronzszobrok beolvasztásáról szóló tervet, ugyanis Kal Ányos úr ragaszkodott eme kacatok felhasználásához is. Végezetül cserébe felajánlottak egy éppen használaton kívüli rakétasilót, annak teljes fémtartalmával együtt.

A szerződés kikötése szerint évente felülvizsgálják az írásban foglaltakat. 

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.