2020. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Heti álhírünk / Főpolgármesteri engedély a lomisoknak

2008. április 20. 14:49
Rendeződött a veszprémi lomisok helyzete. Évek óta kellemetlenséget okoz mind a lakosságnak, mind a Várostakarító Műveknek, hogy a lomtalanításkor akkurátus renddel kitett, s immáron végérvényesen használhatatlannak minősített holmijainkat igen rövid időn belül a szakszerűség maximális hiányával elbontják.
 

A tarthatatlan állapot feloldására Cívisfalvi János főpolgármester munkabizottságot hozott létre, melybe meghívót kapott a lomisok képviseletében Kal Ányos úr is. Bár kezdetben nehezen közeledtek egymáshoz az álláspontok, tegnap reggelre sikerült konszenzusra jutni a feleknek. A megállapodás értelmében a lomisok a lomtalanítás időtartamára megkapnák a Várostakarító Művek szállítójárműveit, azokkal kötelességük lesz minden kitett holmit elszállítani, és saját hulladékszelektáló és -megsemmisítő telepükön azt feldolgozni.

Addig, amíg a királyszentistváni intézmény el nem készül, az előbb említett tevékenységet egy megnevezni nem kívánt bakonyalji telepen folytathatják.

A vállalkozás beindításához a főpolgármester felajánlotta Veszprém korábbi villamospályáinak sínjeit, illetve a rézből készült felsővezetékeket.

Kisebb vita előzte meg a városi bronzszobrok beolvasztásáról szóló tervet, ugyanis Kal Ányos úr ragaszkodott eme kacatok felhasználásához is. Végezetül cserébe felajánlottak egy éppen használaton kívüli rakétasilót, annak teljes fémtartalmával együtt.

A szerződés kikötése szerint évente felülvizsgálják az írásban foglaltakat. 

Zatkalik András

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.