Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nehezebben indult, mint valaha

2013. szeptember 2. 20:56
A tanévkezdés nehézségeiről tartott sajtótájékoztatót a Dohnányi Ernő zeneiskola Dózsa úti épületénél Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője.

A képviselő szerint ennyire rosszul még nem kezdődött tanév. Katanics Sándor számos aggályát kifejtette az oktatás jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

A Dohnányi méltatlan körülmények között működik az egykori Dimitrovban - fejtette ki a képviselő. Azért költözött ide az iskola egy évvel ezelőtt, mert a városvezetés alkalmatlannak találta annak előző, Völgyhíd téri épületét. Katanics Sándor emlékeztetett, hogy a Dózsa György út 2. szám alól azért költözött ki a Városi Művelődési Központ, mert az épületet nem lehetett gazdaságosan üzemeltetni, igen rossz állapotban van.

Az önkormányzat levette a kezét az intézményről, sorsára hagyta a veszprémi zeneművészeti képzést. A Dohnányi nem tudott kilencedik osztályt indítani a kevés jelentkező miatt, a pótfelvételi eljárás sikertelensége augusztusban derült ki, ekkor a már felvett diákokat is szélnek eresztették - állítja a képviselő.

Több intézményben sincs igazgató, a pályázati eljárások megindultak ugyan, de a tanév kezdetéig nem sikerült vezetőt kinevezni a Dohnányi, az Ipari és a Botev élére annak ellenére sem, hogy a nyáron az oktatási bizottság rendkívüli ülést tartott emiatt. Az intézményeket megbízott igazgatók vezetik.

Változás történt az igazgató-helyettesek státuszát illetően: míg korábban 500 fős tanulói létszám után állíthatott három helyettest az intézmény, mostantól ezt a határvonalat 750 főnél kell meghúzni. Ahol emiatt egy igazgató-helyettest visszaminősítenek szaktanárrá, ott újra kell tervezni az órarendet, hogy az érintett pedagógus a neki megszabott óraszámot teljesíteni tudja.

Katanics Sándor szót emelt amiatt is, hogy a költségvetésben a közoktatási intézmények felújítására szánt összeget nem fordították erre a célra, nem készültek el a vizesblokkok tervezett felújításával, nem javították a nyáron keletkezett károkat.

A képviselő kijelentette: vérlázítónak tartja a keresztény-demokraták és az őket mindenben támogató Fidesz propagandáját, mellyel az oktatásban tapasztalt problémákért a tanárokat teszik felelőssé, úgy állítják be, mintha minden bajnak a pedagógusok lustasága lenne az oka. A tanárok azért nem mernek ez ellen fellépni - véli a politikus -, mert attól tartanak, hogy a választások után leépítések várhatók az oktatásban.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.