A garantáltan jó minőségű helyi alapanyagokból készített egészséges étkek kóstolója mellett azok elkészítésének módja is feltárul a látogatók előtt, csakúgy, mint a vegyszermentes házi befőzési praktikák tárháza. A zenével, tánccal fűszerezett vásári forgatagban akár arról is képet nyerhetünk majd, hogy mennyire vagyunk egészségesek.
„Az idei Ökovásár és Egészségnapon az egészségmegőrzésé a főszerep, melynek alapja a jól megválasztott, minőségi élelmiszer. A friss gyümölcs és zöldség, valamint az üvegbe zárt csodák gazdag kínálata mellett jelentős hangsúlyt kap a Historia Kertben a vegyszermentes tartósítás tudományai is, melyet előadásokkal, bemutatókkal ismerhet meg a nagyérdemű. A fazékkavargatás trükkjei mellett az egészséges étkek is teret kapnak a rendezvényen, melyek boszorkánytitkaira is fény derül. Az igazán elkötelezettek a receptek mellé kóstolót is gyűjthetnek az ínycsiklandó finomságokból.” –nyilatkozta Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke.
A Csalán-Historia Helyi Termelői Piacon megszokott helyi termelők mellett lesznek kézművesek, helyi termék előállítók mintegy 50 standdal, színes programok, játékok és megmérettetéseken gyűjthetünk tapasztalatokat képességeinkről, egészségi állapotunkról.
A vásáron lehet kérdezni, kóstolni, ismerkedni, nézelődni, játszani, nevetni és nem utolsó sorban vásárolni virágillatú mézet, illatos bort, friss zöldséget, édes gyümölcsöt, amíg a készlet tart.
Az Ökovásár és Egészségnap helyszíneként szolgáló Historia Kert megtelik erre a napra a fűszeres sajtok, szóló szőlő, mézédes szörp, lágy házi szappan, ezer ízű lekvár, házi füstölt sonka, mosolygó alma illatával, melyet a néptánc, a népzene, a kézműveskedés varázsa tesz igazán felejthetetlenné.
Mindez egy napon, egy időben és egy helyen: 2013. szeptember 28-án egész nap, 9:00 -18:00 óra között Veszprémben a Historia Kertben az Ökovásár és Egészségnap alkalmával.
További info: www.csalan.hu és facebook.com/csalanegyesulet