A Pannon Egyetem Georgikon Karán, Keszthelyen nagy hagyománya
van a szőlőtermesztésnek és nemesítésnek. A Georgikon Tanüzem, Oktató, Kutató
és Szolgáltató Kht. telepén számos díjnyertes bort palackoznak évről évre. Cserszegtomajon
termett szőlőből készül a Pannon Egyetem bora, a Geogikon Muskotály
fantázianévre keresztelt illatos félédes nedű.
A Bakonyi Károly által nemesített nektár és valentin szőlőfajták felhasználásával nyeri el zamatát, cserszegi fűszeres, Judit, nektár és zenit szolgáltatták az alapot a keresztezéshez – tájékoztatott Hermann Viktória, a tanüzem borásza. A Georgikon Muskotály nem túl magas savtartalma miatt desszertekhez ajánlott ital, a regionális és Balaton-Felvidéki hegyközségi borverseny kétszeres aranyérmese, valamint egy országos versenyen 360 bor közül szintén a legjobbnak ítélték.