Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

A Jobbik máshová tenné a nyilvános WC-t

2013. szeptember 6. 20:26
A Cserhát 5. elé tervezett nyilvános WC-ről tartott sajtótájékoztatót Kovács Rajmund, a Jobbik veszprémi elnöke, és Forgóné Kelemen Judit, a párt önkormányzati képviselője.

Megtudhattuk, a Jobbik felkereste a Pro Veszprém Kft-t, a belváros rehabilitáció kivitelezőjét, aki elmondta, már 2011 óta tudni lehetett, hogy nyilvános WC-t terveznek a Cserhát lakótelep 5. alá, de kifogása senkinek sem volt ez ellen. Azonban a terveken nincs nevesítve a WC, ezért az itt élők nem is tudhattak róla – jelentette ki Forgóné Kelemen Judit. Pedig ha ez az épület elkészül, az a hétköznapi életben is gondot okozhat, hiszen lehetetlen lesz itt parkolni, ráadásul leviheti az ingatlan árát is – tette hozzá. A politikus kijelentette, ha ez megtörténik, a lakosok perre vihetik az ügyet, és elképzelhető, hogy kártalanítani kell őket. Ezt az összeget a város, vagy a kivitelező állja? – tette fel a kérdést a képviselő.

Elmondta, a környéken rengeteg megfelelő helyszín adott lenne a nyilvános WC létrehozására. Az üzletházakban, a húszemeletes alatt is találhatók mellékhelyiségek, amik közül néhány csak felújításra várna, ha pedig újat szeretnének építeni, arra ott lett volna a két aluljáró, vagy az OTP alatt található üzletsor kihasználatlan helyiségei - sorolta a politikus. Közölte, a város remélhetőleg meghallgatja az embereket és eláll a szándékától, hiszen nem csupán az itt lakóknak ártanak, de a turisták sem örülnének annak, ha a városközpont egy WC-vel üdvözölné őket.

Kovács Rajmund, a Jobbik veszprémi elnöke elmondta, a belváros rehabilitáción látszik a hatalom arroganciája és hozzá nem értése. WC-t persze kell építeni, azonban nem az itt élők véleményének kikérése nélkül –hangsúlyozta. A Kossuth utcából egy betonteknő lett, a munkálatok csúsznak, a most épülő parkolóház kisebb lesz, mint amit terveztek, a Vas Gereben utcai pedig meg sem épül, emellett a nemzeti együttműködés nevében az önkormányzat kínai térköveket használ – sorolta a politikus. Ez a sok probléma mind mutatja a jelenlegi vezetés alkalmatlanságát – jelentette ki Kovács Rajmund.

Horák János
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.