Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ötéves a Veszprém Aréna

2013. szeptember 18. 11:28
A hétvégén ünnepli ötödik születésnapját a Veszprém Aréna. A jubileumi alkalomra családi programokkal és koncerttel készülnek.

Porga Gyula polgármester szerdán sajtótájékoztatón foglalta össze az elmúlt évek eredményeit. Elmondta: a létesítmény közösségi élményeket adott a látogatóinak, ez is volt az alapvető célja, amiért megépítették. Nemcsak sporteseményeket fogadott be az épület, hanem számos kiállítást, kulturális eseményt is, számos alkalommal világsztárok léptek fel a küzdőtérben felépített színpadon. A veszprémiek megszerették az Arénát, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy most ősszel az egymilliomodik látogató fogadására készülnek. Ez csak a jegyet váltók száma, ennél lényegesen többen jöttek el, ha az ingyenes rendezvényeket is hozzávesszük.

Porga GyulaPorga Gyula

A sok élmény bizonyítja, hogy jó döntés volt a sportcsarnok megépítése. A polgármester bízik benne, hogy a tízéves évfordulón már a kétmilliomodik látogatót fogadhatjuk. Ezúttal az ünnepelt nem kapja, hanem adja az ajándékot: a veszprémieket színes programokra várják a hétvégén.

Göttlinger LászlóGöttlinger László

Göttlinger László ügyvezető szerint tanulóévek voltak az eddigiek, amelyek alatt az MKB-MVM Veszprém kézimeccsei mellett válogatott mérkőzéseket is befogadott az Aréna. Az ügyvezető kiemelt néhány, különösen nagy kihívást jelentő programot is, például a Hattyúk tava miatt jéggel, egy lovas show miatt pedig homokkal kellett a küzdőteret beborítani. A csarnok népszerűségét jelzi, hogy már a következő évre is számos foglalásuk van. Ez annak is köszönhető, hogy az 5200 fő befogadására alkalmas tér az ideális méret, amire igény van, az épület se nem kicsi, se nem nagy.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Veszprém Arénában 2013. szeptember 21-én megrendezésre kerülő programokhoz a 27. sz. járat közlekedése a következőképpen történik:

  • Autóbusz-pályaudvarról indul:  15.30, 19:25, 19:35
  • Veszprém Arénától indul:       19:00, 22:00, 22:20

A jubileumi hétvégén pénteken az LGT emlékzenekar ad ingyenes koncertet, 21-én szombaton családi délutánt tartanak az előtérben 19 óráig, majd 20 órától a Magna Cum Laude lép fel a küzdőtérben.

A Veszprém Aréna idén megkapta a legjobb rendezvényközpontnak járó díjat.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. tegnap 21:22 Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. 2024. szeptember 30. 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. 2024. szeptember 30. 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.