Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Autómentes nap Veszprémben

2013. szeptember 20. 19:27
„Tiszta levegő – Mozdulj érte!” – Ez a jelszava az Európai Mobilitás Hétnek, melynek programjai közt szerepelt a pénteki autómentes nap is.

A rendezvény részeként lezárták a Wartha Vince utca parkolóját és a parkoló utáni szakaszt, egészen a Stadion utcáig. Az érdeklődők kipróbálhattak különféle sporteszközöket, fejlesztő és logikai játékokat. Volt családi versenyfutás is, aminek a résztvevőit a szervezők csokival jutalmazták.

A program zárásaként átadták a közlekedési kígyó verseny nyerteseinek jutalmát. Általános iskola kategóriában a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 3.c osztálya vehette át a díjat, ami egy utazás a Zirci Arborétumba. Kiemelkedő aktivitásáért fát ültethet, és egy kerékpárt kapott a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.

Középiskolai kategóriában Horváth Dóra, a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium 11/H osztályos tanulója, és Borbély Levente, a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola tanulója vehetett át egy-egy kerékpárt. A Veszprém környezetbarát testvértelepülése címet Nemesvámos község nyerte el, a Veszprém városának környezetbarát munkahelye címet pedig a Jost Hungária Bt. szerezte meg.

Porga Gyula polgármester az átadáshoz kapcsolódó beszédében elmondta, sokat tehetünk azért, hogy tisztább legyen a levegő. Kerékpározhatunk, vagy gyalogolhatunk, esetleg igénybe vehetjük a tömegközlekedést – sorolta. A politikus megköszönte a rendőrségnek, a Pannon Egyetemnek, a Volánnak, és a VEDAC-nak a közreműködést a rendezvény megvalósulásában.

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a programok nem értek véget az autómentes nappal. Szombaton a Veszprémi Aréna ünnepli 5. születésnapját, a Lovassy László Gimnáziumban délelőtt egészségnapot tartanak, vasárnap pedig kerékpáros városnézést szervez a Tourinform Iroda. 

Horák János
további cikkek
Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. tegnap 21:22 Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. 2024. szeptember 30. 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. 2024. szeptember 30. 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.