Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Dózsavárost is elérte az ősz

2013. szeptember 22. 15:10
Szeles, esős nap volt szombat - a Dózsavárosban ilyen autentikus körülmények között köszöntötték az őszt, és búcsúztatták a nyarat.

Miközben néhány kilométerrel távolabb a Veszprém Aréna ötödik születésnapját ünnepelték, a Dózsa György Általános Iskola udvarán a tizenötödik, jubileumi nyárbúcsúztatóra gyűlt össze a városrész apraja-nagyja. A gyerekeket játszósarok várta, a nagyobbak pedig összemérhették sütő- és főzőtudományukat: sütemény- és gulyásversenyt rendeztek, miközben a színpadon számos fellépő szórakoztatta az időjárás ellenére is kitartó közönséget.

A rendezvényen köszöntőt mondott Neveda Amália, a rendezvényt szervező VMK igazgatója. Megköszönte kollégáinak a kitartó munkát, a közönségnek pedig azt, hogy az eső ellenére is maradtak, hogy együtt ünnepeljék a városrész színes közösségi életét.

A mikrofonnál: Neveda AmáliaA mikrofonnál: Neveda Amália

Brányi Mária alpolgármester kijelentette: gazdag az a város, ahol a lakosság képes ilyen rendezvényeket létrehozni, és közösen ünnepelni.

Brányi MáriaBrányi Mária

Mihalovics Péter, a városrész önkormányzati és parlamenti képviselője elmondta: hosszú idő ez a 15 év egy ember életében, ő maga tizenöt évvel ezelőtt éppen 15 éves volt. Hosszú idő ez a másfél évtized egy városrész életében is, elég csak arra gondolni, hogy mennyire más volt Dózsaváros akkoriban. Gondolatmenetét azzal zárta, hogy minden bizonnyal a következő évek is számos változást, fejlődést hoznak majd, ami azonban soha nem változik, az Dózsaváros összetartó közössége, civil szervezeteinek szorgalma.

Halmay György és Mihalovics PéterHalmay György és Mihalovics Péter

Halmay György, a városrész önkormányzati képviselője kollégája szavaihoz hozzátette: a felsorolt változások csak úgy valósulhattak meg, hogy az emberek lelkében ott volt a jobbító szándék.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. tegnap 21:22 A sporttal népszerűsítették a honvédelmet katonaság A sporttal népszerűsítették a honvédelmet Idén is megszervezte a Veszprémi Toborzóiroda a hagyományos haditorna versenyét, amin a környék iskoláinak kamaszkorú diákjai mérhették össze képességeiket olyan területeken, amelyek a katonák hivatásában is fontosak. tegnap 15:01 Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Rekord részvétel mellett ért véget az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) pályázata, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját lehetett megválasztani, immár negyedik alkalommal. A nagyközönség öt, döntőbe került útvonal egyikére adhatta le szavazatát. Az útvonalakon közösségi tekerések is voltak. tegnap 11:23 Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez A demokratikusan választott önkormányzatok rendszerében 35 év alatt megteremtődtek a feltételei egy olyan felfogásnak, hogy a központi hatalom és a helyi hatalom szövetségese legyen egymásnak – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Székesfehérváron, a helyi önkormányzatok napja alkalmából rendezett hétfői ünnepségen. tegnap 9:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.