2022. június 29.
//
Péter, Pál névnap

Nincs pardon

2013. szeptember 26. 23:30
mti
Újságírói kérdésre válaszolva Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: ha bebizonyosodik a Papcsák Ferenc elleni korrupciós, illetve a Lazáry Viktor elleni kábítószerrel való visszaélés vádja, akkor nincs helyük a közéletben.

"Ha egy közéleti szereplőről hitelt érdemlően bebizonyosodik, hogy bűncselekményt követett el, annak "nincs pardon", vagyis nincs helye a közéletben, így a Fideszben sem."

Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere szerdán rágalmazás, becsületsértés és hamis vád bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett egy nyilvánosságra került hangfelvétel miatt, amelyen feltételezhetően egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy István (Fidesz-KDNP) zuglói alpolgármestert Papcsák Ferenc általa vélt korrupciós gyakorlatáról. A XIV. kerületi önkormányzat szerint megrendezett beszélgetésről van szó, és a történtek mögött a vállalkozó és az alpolgármester személyes indítékai állnak.

A sajtótájékoztatón szóba került másik felvetés arra vonatkozott, hogy Lazáry Viktort, Szombathely fideszes alpolgármesterét csütörtökön keménydrog fogyasztásával gyanúsították meg a helyi szocialisták egy az internetre felkerült videofelvétel alapján. Az alpolgármester tagadta a vádat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

vehir.hu