Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
19°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
19°C

A humor összeköti az ellentéteket

2013. október 2. 10:30
Október 18-án városunkba látogat Laár András, akit a nagyközönség Besenyő Pista bácsi karakteréről ismerhet leginkább. Azonban most a L'art pour l'art Társulat helyett Somogyi Andrással, a Showder Klub, a Comedy Central és a Frizbi humoristájával együtt szórakoztatja a közönséget.

 – Ön az abszurd humort képviseli, míg kollégája inkább a paródiák területén mozog. Hogy lehetséges ezt a két élesen eltérő műfajt összeegyeztetni?

 – Nagyon könnyen összekötjük a humor révén. Már volt néhány közös fellépésünk, és a közönség nagyon jól fogadta. Úgy vettük észre, hogy egyenesen örültek ennek az ellentétnek.

forrás: Laár András hivatalos oldalaforrás: Laár András hivatalos oldala

 – Az előadásokon mennyire kap szerepet az előre megírt szöveg, és mennyire az improvizáció?

 – Az előadásnak van egy vázlata, de emellett számos lehetőség van a rögtönzésre, az aktuális dolgokra reagálásra. Somogyi Andrásnak, mint parodistának ezen a területen több dolga van, hiszen újra és újra fel kell építenie az általa alakított figurát.

 – Mostanában nem hallani olyan sokat önről. Mivel tölti az idejét?

 – Mostanában is nagyon aktív vagyok, csak a médiában nem jelenik meg annyira. A legnagyobb közösségi portálon követhető is a tevékenységem. Folyamatosan fellépek a L'art pour l'art Társulattal, zenélek, vannak önálló estjeim az abszurd humor és a spiritualitás témakörében is.

forrás: Laár András hivatalos oldalaforrás: Laár András hivatalos oldala

 – A nagyközönség mennyire tud erről a spirituális oldaláról?

 – Azt, hogy mások mit gondolnak, nem tudom. Mindenesetre már vagy jó 10 éve rendszeresen részt veszek a SZINTÉZIS Szabadegyetem előadásain. Itt a hagyományos „materialista” tudományt és a spirituális tudományokat próbáljuk összeegyeztetni – szintézisbe hozni.

 – Tervezik, hogy jönnek valamikor Veszprémbe a teljes L'art pour l'art Társulattal?

 – Hogyne terveznénk! Természetesen csak akkor, ha meghívnak. Ha nem hívnának, és úgy mennénk, abból sok kellemetlenség adódhatna.

Horák János
további cikkek
Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül kultúra Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül A Művészetek Háza közreműködésével Temesvár, Varsó és Berlin után Veszprémben is kiállítást nyitott Beate Winkler alkotóművész és emberjogi aktivista. A helyspecifikus veszprémi installáció megvalósítása 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa évad keretében indulhatott el.   tegnap 22:01 Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. 2024. május 3. 17:01 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Különleges versszínházzal készül a Kabóca a hazaszeretet jegyében Kabóca Bábszínház Különleges versszínházzal készül a Kabóca a hazaszeretet jegyében Május 17-én mutatja be a Kabóca Bábszínház az ’édes hazám’ című versszínházi előadását, melynek középpontjában kortárs magyar, közéleti versek állnak, amiben a költők a hazájukhoz való viszonyukat fogalmazzák meg. A veszprémi bábszínház közzétett egy interjút a darab rendezőjével, egyben egyik szereplőjével, Kocsis Pállal, amit az alábbi cikkünkben mi is szemléztünk. tegnap 12:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.