2022. január 28.
//
Károly, névnap

Közös érdekünk a közjó

2013. október 8. 12:46
mti
A kormányzat és önkormányzatok közös célja a közjó szolgálata kell maradjon, még akkor is, ha más-más párthoz tartozók alkotják, és egyébként sok vita és különbség is van köztük - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egy keddi budapesti konferencia megnyitóján.

A legjobb önkormányzati gyakorlatok programjának konferencián arról beszélt, nem lehet kérdéses, hogy mind az államigazgatás, mind pedig az önkormányzatok a közjó céljait szolgálják, azt, hogy Magyarország "gazdagabb, boldogabb, biztonságosabb ország legyen".

Szerinte az előfordulhat, hogy a kormányzat és egy önkormányzat pártpolitikai szempontból egymásnak konkurense, de az nem, hogy az országot előrevivő ügyek megvitatásában a pártpolitikai szempontok legyenek meghatározók, és az egyik fél csak azért akadályozza meg a másikat céljai elérésében, mert másik párthoz tartozik.   

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a 2010-ben megkezdett közigazgatási reform célja, hogy az önkormányzatok és az állam viszonyát az együttműködés és a partnerség jellemezze a konfliktusok és a versengés helyett. A partnerség és együttműködés jelszavával meghirdetett reformmal arra is lehetőséget kívántak teremteni, hogy új feladatelosztás keretében a kormányzat és az önkormányzatok is megvalósíthassák saját célkitűzéseiket, elképzeléseiket.   

Navracsics Tibor elmondta, most, hogy már működik az új rendszer, a visszajelzéseket és a tapasztalatokat várják a még érzékenyebb, a polgárokra még az eddigieknél is jobban figyelő közigazgatási rendszer érdekében.

A kétnapos konferencián települési önkormányzatok verseny keretében mutatják be egymásnak ötleteiket, jó gyakorlataikat.

vehir.hu

További cikkek

Beavatkozik az élelmiszerárakba a kormány
Beavatkozik az élelmiszerárakba a kormány
Hat termék esetében a tavaly október 15-i ár alkalmazására kötelezik a kereskedőket.
Emmi: több mint 40 százalékos a háziorvosok bérnövekedése
Emmi: több mint 40 százalékos a háziorvosok bérnövekedése
Jelentősen emelkedik a háziorvosi és fogorvosi praxisokban elérhető orvosi bértámogatás összege 2022. január 1-jétől. Az emelkedés mértéke a praxisközösségek kategóriáiban 2020-hoz képest meghaladja a 40 százalékot, ezen felül a bért terhelő közterhek is csökkennek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.
Kormány: február 1-jétől a SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni
Kormány: február 1-jétől a SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni
2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni - olvasható a kormányzati portálon csütörtök délben közzétett tájékoztatásban.
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
A legfontosabb kormányzati támogatásokról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.
Öt környező kistelepülés nemzetiségi önkormányzata is részesül a kormány támogatásában
Öt környező kistelepülés nemzetiségi önkormányzata is részesül a kormány támogatásában
A kormány partnerként és barátként is tekint a nemzetiségekre - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az Országházban, amikor kihirdették a köznevelési intézményeket fenntartó helyi nemzetiségi önkormányzatok jövő évi kiegészítő támogatását. Térségünkből öt kistelepülés is érintett.