Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Juhász: Ha nincs rend, előre hozott választások lehetnek

2008. április 21. 9:41 // Forrás: MNO-MTI
Ha őszig nem sikerül rendet tenni a párton és a kormányzóképességen belül, akkor „nem zárja ki” az előre hozott választások lehetőségét – jelentette ki az MSZP elnökhelyettese hétfőn a köztelevízió reggeli műsorában. Juhász Ferenc az SZDSZ-szel kapcsolatosan azt mondta: „Kóka János nagyon elvetette ahhoz a sulykot, hogy ott ismételten együttműködést lehessen kialakítani”.
Az elkövetkező két évre szóló gazdaságpolitikai irányról a napokban dönt a szocialista párt – közölte Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese hétfőn a köztelevízió reggeli műsorában. „A napokban fogja a szocialista párt eldönteni azt a gazdaságpolitikai irányt, amelynek mentén az elkövetkezendő két évben gondoljuk az országot kormányozni” – mondta a politikus, részletekbe azonban nem bocsátkozott. Mindössze annyit árult el, hogy a párt gazdaságpolitikusai „külső emberekkel” való konzultáció után tesznek előterjesztést arra, mi lehet a fő irány.

Juhász Ferenc az önálló kormányzás esélyeit latolgató felvetésekre azt mondta: nagy esélyt lát arra, hogy az jól működik majd. Hozzátette: ha mégsem működne, akkor mindenféleképpen kell partner, aki támogatást ad, és bizonyos értelemben stabilizál. „Ha így sem megy, akkor nincs mese” – fogalmazott az előre hozott választás lehetőségét firtató kérdésekre. Újságírói felvetésre megerősítette: ha őszig nem sikerül rendet tenni a párton és a kormányzóképességen belül, akkor „nem zárja ki” az előre hozott választások lehetőségét.

A koalíció felbomlása körüli helyzetet értékelve úgy vélte, annak a kormányzati szakasznak vége van, amelyik egyszerre kényszerült arra, hogy stabilizáljon, és egyszerre próbált meg reformértékű lépéseket bevezetni. Arra a kérdésre, hogy pártja milyen vezetésű SZDSZ-szel tudná folytatni a koalíciót, azt mondta, a liberálisok elnökválasztását az SZDSZ belügyének tekinti, ám megjegyezte: „Kóka János nagyon elvetette a sulykot, hogy ott ismételten együttműködést lehessen kialakítani”. A korábbi koalíciós együttműködésre utalva azt mondta, a kompromisszumkeresés és a kormányzóképesség fenntartásának szüksége miatt „olyan egyveleg lett, amelyet igazából senki sem szeretett”. Ha most önállóan tudunk politikát formálni, kiderül hogy az a politika, amit szocialista politikának hívnak, megfelelő-e – fogalmazott az MSZP elnökhelyettese.
Beke G. László
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.