Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Szélkakasnak nevezte Debreczenyit Pálffy

2013. október 14. 12:44 // Forrás: mti
Debreczenyi János, Veszprém korábbi polgármestere kilépne a KDNP-ből, de nem tud, hiszen már jó ideje nem is tag - derül ki a párt közleményéből.

Szombaton került nyilvánosságra Debreczenyi Jánosnak, városunk korábbi polgármesterének (2006-2010) "Semlyén Zsolthoz" címzett levele, amelyben kijelentette: kilép a Kereszténydemokrata Néppártból. Indoklásként többek között azt írta: "Formálissá tettétek a demokráciát, megaláztátok a polgári értékrendet, sárba rántottátok a keresztény hit tanait. Tönkreteszitek és lejáratjátok a népet és az országot." Debreczenyi levelét azzal zárta: "Imádkozom a mi Urunkhoz Istenünkhöz azért, hogy bocsássa meg bűneiteket."

"A KDNP értetlenül áll a Debrecenyi János által Semjén Zsolt pártelnöknek címzett vádak előtt. Felfoghatatlan, hogy mi vezette éppen most Veszprém volt polgármesterét, hogy általánosságban vagdalkozzon, hiszen nem ma hagyott fel a politikában való forgolódással" - írta közleményében Pálffy István, a KDNP megyei elnöke. - "Emlékeztetünk, hogy Debrecenyi János megjárt már annyi pártot, hogy szavai aligha vehetők komolyan. Az pedig már egyenesen komikus, hogy most akar kilépni abból a KDNP-ből, amelyben rég nem csinál semmit, tagdíjat nem fizetett, és amely már két éve törölte tagjai sorából. Minden demokratikus párt jobb sorsa szempontjából reméljük, hogy Debrecenyi sokadik elvtelen fordulata nem további politikai szerepkeresés."

vehir.hu
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.