Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Hazai pályán zárta rendezvénysorozatát az MVM

2013. november 3. 22:46
Bámulatos koncertekkel és rengeteg látogatóval ünnepelte alapításának 50. évfordulóját az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

A nemzeti, integrált, energetikai társaságcsoport holdingközpontja idén szeptemberben három állomásos ünnepi sorozatot indított, hogy megköszönje a társaságcsoport iránti öt évtizedes bizalmat és támogatást, és felhívja a figyelmet az energiatudatosság fontosságára is. November 2-án a Veszprém Arénában megrendezett eseménnyel az energetikai vállalatcsoport szinte hazatért, hiszen névadó szponzora az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapatnak.

Az MVM idén október 5-én indította el nagyszabású országos rendezvénysorozatát, hogy az érdeklődőkkel közösen ünnepelhesse meg alapításának 50. évfordulóját. A Veszprém Arénában – szinte hazai pályán – nagy érdeklődés mellett zárult a vállaltcsoport jubileumi kampánya, melynek első állomása Budapesten a Millenáris Parkban, míg a második a debreceni Kölcsey Központban volt. Minden helyszínen interaktív térkép mutatta be az MVM, és ezáltal a magyar energetika öt évtizedének legfontosabb eseményeit. A játékos formában megszerzett tudását mindenki próbára tehette a ”Jubileumi kvíz” kitöltésével, és értékes ajándékokkal is gazdagodhatott. A legkisebbeket légvár, arcfestés és memóriajáték várta.

Veszprémbe is elhozta a több mint 130 fényképből álló fotókiállítását, mely révén öt évtizednyi fejlesztést és beruházást ismerhettek meg az érdeklődők, a magasfeszültségű vezetékek telepítésétől a paksi atomerőmű reaktorának építésén át.

Az idősebbek számára az MVM különleges terepasztalt állított fel, mely bemutatta, hogy mindennapi életünkben milyen fontos szerepet tölt be az energia, és biciklitekerés formájában mutatott rá arra, hogy termelése nem is oly könnyű.  Green-box technológia révén a vállalkozó szelleműek saját maguk élhettek át múltbéli pillanatokat – legalábbis egy fénykép erejéig.

A zenés programokat a gyermekeket elvarázsoló és megénekeltető Málna Zenekar nyitotta. Az este fő attrakciója a két X-Faktor felfedezett, Oláh Gergő és Janicsák Veca fergeteges koncertje volt, melyre rengetegen voltak kíváncsiak.

Az országos rendezvénysorozat mindhárom állomásán nagy sikert aratott a vállalatcsoport által kifejlesztett mobil alkalmazás, az „MVM Mozgásban az energia”. A koncertek alatt a látogatók, akik letöltötték az applikációt okos telefonjaikra, megtudhatták, hogy mozgásukkal mennyi energiát termeltek. Az alkalmazás átlagértékekkel számol, és különlegessége, hogy a telefon tánc, futás, kerékpározás vagy sétálás közben a felhasználó mozgását érzékeli, az energiát kalóriában méri, majd automatikusan átkonvertálja Watt-ba. Az innovatív megoldással az MVM Csoport az energiatermelés és energiabiztonság iránti felelősségre, valamint a tudatos energiafelhasználás fontosságára hívja fel a figyelmet. Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS és Android rendszerekre az Apple Store-ból és a Google Play-ből.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.