2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Orbán: folytatni kell az újraiparosítást

2013. november 4. 12:37
mti
A magyar újraiparosítási politika folytatását sürgette Orbán Viktor miniszterelnök annak érdekében, hogy egy-másfél éven belül Magyarország legyen az az európai uniós állam, ahol a GDP legnagyobb aránya az ipari termelésből származik.

Magyarország jelenleg az előkelő 3-4. helyet foglalja el ezen a listán - mondta a kormányfő, miután hétfőn a Parlamentben tárgyalt Henri Malosse-szal, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) elnökével.

Ahhoz, hogy Magyarország az első legyen az uniós listán, vagyis hogy itt származzon a GDP legnagyobb aránya az iparból, olyan tagállamokat kell megelőzni, mint például Németország vagy Csehország - hívta fel a figyelmet a közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor.

Szólt arról is, hogy kormánya már két-három évvel ezelőtt úgy foglalt állást, fel kell adni azokat az elképzeléseket, amelyek szerint Magyarország pénzügyi központtá tud válni a régióban. "Nekünk egy termelési központtá kell válnunk", amihez szükséges az újraiparosítás. Ebből jönnek majd a munkahelyek, a gazdasági növekedés, a külföldi beruházások és a versenyképesség - hangsúlyozta a miniszterelnök.

vehir.hu

További cikkek

Orbán: a háborúk korába lépett az európai történelem
Orbán: a háborúk korába lépett az európai történelem
A háborúk korába lépett az európai történelem, most harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.
A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdet
A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdet
A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett és hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, ennek részeként augusztus 1-jétől a rezsicsökkentett gáz- és áramárat csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig biztosítja - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a kormányifón.
Négy nap múlva érkezik az emelt nyugdíj
Négy nap múlva érkezik az emelt nyugdíj
Átlagosan 52 ezer forint pluszpénzzel számolhatnak júliusban a nyugdíjasok; akik bankszámlára kérték az utalást, már július 12-én megkapják a július havi nyugdíjuk mellett a nyolc havi nyugdíj után járó emelést is - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Meghosszabbította az árkorlátozásokat a kormány
Meghosszabbította az árkorlátozásokat a kormány
Orbán Viktor Facebookon jelentette be a döntést.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.